Sport Centar

Ibričić potvrdio da bi Džeko karijeru mogao završiti u Hajduku: Šansa postoji

Senijad Ibričić jučer je odigrao svoj posljednji meč u fudbalskoj karijeri, a bio je strijelac na utakmici svojih Domžala protiv Celja (1:1).

Ibričić potvrdio da bi Džeko karijeru mogao završiti u Hajduku: Šansa postoji

Senijad Ibričić jučer je odigrao svoj posljednji meč u fudbalskoj karijeri, a bio je strijelac na utakmici svojih Domžala protiv Celja (1:1).

Danas je popularni Ibro govorio za hrvatski portal Index.hr, te je tom prilikom najavio da bi njegov veliki prijatelj Edin Džeko jednog dana mogao zaigrati za Hajduk, gdje bi vjerovatno završio karijeru.

Ostat će nejasno otkud povezanost Džeke i Hajduka i iz kojeg bi razloga Dijamant na Poljudu završavao karijeru, a sigurno ćemo u narednim godinama saznati i da li će se to desiti.

“Džeko je vidio kakav je to klub, sve mu se svidjelo pa je normalno da je bila takva priča. U dosta navrata dok sam igrao u Splitu dolazio je na utakmice. Poslije smo išli i na ljetovanja. Ništa nije nemoguće, evo vidite da dolaze momci poput Kalinića i Livaje. Teško je sad očekivati Džeku ili Ivana Perišića koji su još na vrhunskom nivou, ali daj Bože da ih sve jednom vidimo u dresu Hajduka. Što se mog kuma tiče, mislim da ta šansa postoji”, rekao je Ibričić za Index.

Interesantno je da sam Ibričić, koji je miljenik Torcide, pa možemo reći i legenda Hajduka, nije došao u ovaj klub da okonča karijeru. Kaže da je dva puta bio blizu povratka.

“Najmanje dva puta sam bio blizu povratku. Zadnji put svi znamo što se desilo. Kos je bio predsjednik, ja sam se vraćao iz Irana. Više mi nije padalo na pamet ići daleko od kuće. Kos i njegovi ljudi su došli do mene, dogovorili smo sve. Oni su tada tražili trenera i rekli su da samo sačekam da dođe da ne bi bilo da su slagali ekipu prije, što je sasvim normalno. Krajem svibnja sam došao sa ženom i djecom u Split da se malo odmorimo. S klubom o uvjetima nisam pričao dvije minute, to svi mogu potvrditi”, rekao je Ibričić i nastavio:

“Onda je došao taj “čudesni” trener iz Slovenije. Potpisali su s njim. Kad sam očekivao da me samo zovnu na predstavljanje, nazvao me on i rekao da u slučaju starih igrača inzistira na nekim testiranjima. Vidio sam da to ne vodi ničemu. Poslije sam čuo da je on takav trener koji voli autoritet i da nije znao kako će sa mnom zbog mog statusa među navijačima. Mislim da je pogriješio jer sam mu mogao pomoći na terenu i u svlačionici. Nakon svega što sam napravio u karijeri, testovi mi nisu padali na pamet. Realno, ni ja ni 80% navijača Hajduka nismo bili sretni s njim kao trenerom. Žao mi je bilo što se nije poklopilo da završim karijeru u Hajduku, rekao sam i da bih bio spreman platiti za to.”

Cijeli intervju s Ibričićem pročitajte OVDJE!

edin dzekohnkhajduksenijad ibricic
KOMENTARI