Sport Centar

Hrvatska i Belgija u borbi za osminu finala, Nijemcima treba pobjeda protiv Kostarike

Ljubitelje nogometa danas očekuje rasplet u grupama E i F na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvatska i Belgija u borbi za osminu finala, Nijemcima treba pobjeda protiv Kostarike

Ljubitelje nogometa danas očekuje rasplet u grupama E i F na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kanada je izgubila sve šanse za prolazak grupe, a za osminu finala bore se Belgija, Maroko i Hrvatska. Hrvatskoj je za prolazak u osminu finala dovoljan i bod protiv Belgije. U tom slučaju imala bi ih pet i samo bi Maroko mogao imati više bodova od Hrvatske, ali iz grupe prolaze najbolje dvije ekipe.

Hrvatska bi u zadnjem kolu mogla teoretski i izgubiti od Belgije, a onda joj treba poraz Maroka protiv Kanade. Belgiji igra samo pobjeda, a remi bi joj bio dovoljan samo u slučaju da Kanada pobijedi Maroko s barem četiri gola razlike. Maroko je siguran s bodom, a s porazom samo ako Belgija izgubi od Hrvatske.

Susreti grupe F, Hrvatska – Belgija i Maroko – Kanada, igraju se danas od 16 sati.

Japan pobjeda sigurno vodi dalje, dok porazom sigurno ispada. Remi mu “igra” jedino ako Kostarika ne pobijedi Njemačku, pri čemu je vrlo važna i gol-razlika. Španiji je dovoljan i bod, a ispada jedino ako izgubi od Japana, a u drugoj utakmici pobijedi Kostarika. U teoriji i Njemačka može biti ispred njih, ali teško je očekivati da će prosuti gol-razliku od 8:1.

Kostariki treba pobjeda. Dalje je može odvesti i remi, ali samo ako Španija danas pobijedi Japan. Nijemcima igra samo pobjeda, pri čemu će se nadati da će Španija pobijediti Japan. U slučaju remija između Španije i Japana, između Njemačke i Japana odlučivat će gol-razlika.

Utakmice grupe E, Španija – Japan i Njemačka – Kostarika, počinju u 20 sati.

belgijahrvatskakostarikanjemackasvjetsko prvenstvo u kataru
KOMENTARI