Sport Centar

Hošić pred početak sezone: Naš cilj se zna, to je ulazak u Premijer ligu BiH

Zvijezda 09 je jučer u Etno selu Stanišići odigrala generalnu provjeru pred start nove sezone.

Hošić pred početak sezone: Naš cilj se zna, to je ulazak u Premijer ligu BiH

Zvijezda 09 je jučer u Etno selu Stanišići odigrala generalnu provjeru pred start nove sezone.

Odmjerila je Zvijezda 09 snage sa tuzlanskomo Slobodom, a ovi timovi su remizirali rezultatom 1:1.

Nakon generalne probe protiv šef stručnog štaba Dženan Hošić komentarisao je utakmicu i najavio prvo kolo Prve lige RS.

Današnju utakmicu možemo podijeliti u tri dijela. Prvi dio gdje smo ušli u utakmicu sa puno respekta prema ekipi Slobode. Mislim da to nije bilo loše u početku. Imali smo problema kad je Sloboda igrala čvršće na našoj polovini gdje nismo dobro prenosili loptu. Drugi dio utakmice je početak drugog poluvremena gdje je Slobodu potpuno dominirala. Imali su dvije odlične prilike gdje je rezultat mogao biti i veći. Treći dio utakmice odnosi se na period od 55. minute susreta gdje je naša ekipa vidjela da ekipa Slobode ima neke slabosti. Adekvatnim izmjenama i ulaskom Mujagića i Bokića okrenuli smo igru u našu korist i pokazali naš kvalitet, a realno, mogli smo postići još koji gol više“, rekao je Hošić i dodao:

“Ekipa je odradila ono što smo se dogovorili u svlačionici. Kvalitetno smo odradili posljednju pripremnu utakmicu i spremni dočekujemo početak prvenstva.”

U prvom kolu Prve lige RS Zvijezda 09 igra protiv Omarske.

Što se tiče Omarske, pokušaćemo doći do snimka utakmice koju je Omarska igrala danas i što kvalitetnije se pripremiti za prvo kolo. Naš cilj se zna. To je ulazak u Premijer ligu BiH. To znači da utakmicu protiv Omarske idemo na tri boda. Svakako da respektujemo ekipu Omarske, ali mi imamo svoje ciljeve i ambicije i sa tim ciljem ulazimo u ligu”, zaključio je Hošić za zvaničnu stranicu FK Zvijezda 09.

dzenan hosiczvijezda09
KOMENTARI