Sport Centar

HNK Tomislav: U utakmici sa Simm Bauom poražen je nogomet, čovjek, ljudsko dostojanstvo…

HNK Tomislav poražen je jučer od Simm Bau na svom terenu u utakmici 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a nakon tog susreta oglasili su se saopštenjem za javnost.

HNK Tomislav: U utakmici sa Simm Bauom poražen je nogomet, čovjek, ljudsko dostojanstvo…
FOTO: BFK Simm Bau

HNK Tomislav poražen je jučer od Simm Bau na svom terenu u utakmici 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a nakon tog susreta oglasili su se saopštenjem za javnost.

Federalni prvoligaš ogorčen je na suđenje u jučerašnjoj utakmici koja je završena pobjedom ekipe iz Kosove sa minimalnih 0:1.

“Poštenje se (ne)isplati. Često puta ste mogli pročitati kako se mnoge momčadi koje su igrale u Tomislavgradu zahvaljuju na fer i sportskoj borbi i gostoprimstvu, koje je uistinu uvijek bilo na zavidnoj razini. Mnogi su od njih i pobijedili u poštenom sportskom nadmetanju. Nažalost, u današnjoj utakmici poražen je Tomislav, odnosno bolje reći pokraden je Tomisav, ali uz Tomislava poražen je nogomet, poražen je čovjek, ljudsko dostojanstvo. Danas nema dobitnika, osim možda sudačke četvorke u sastavu Saud Nurić, Adnan Arfadžan, Enis Đulović i Denis Limov. Ova imena ostat će velikim crnim slovima upisana u negativnu stranu našeg nogometa.

Mnogobrojni gledatelji koji su nazočili današnjoj sportskoj lakrdiji ostali su zatečeni, iznenađeni i revoltirani drskosti, hrabrosti ili pak ludosti sudaca Suada Nurića, Adnana Arfadžana, Enisa Đulovića i Denisa Limova. Zbog ovakvim i sličnih likova nogomet u BiH je na zasluženom mjestu i dok se god nogomet bude igrao radi njih teško je zamisliti napredak. Zamislite tek kako je bilo našim mladim momcima igrati kada ti zapravo sudci ne daju igrati, provociraju te, direktno se dogovaraju s protivnikom i usput vam se smiju. Trudimo se najbolje što možemo, rijetko koji klub se može pohvaliti ovakvim kompleksom, infrastrukturom, organizacijom, brojem djece, najmlađim sastavom, čiji kostur čine naši momci, no nekim očito i to smeta.

Postavljamo mnoga pitanja i sebi i javnosti, kome ovo treba? Kome trebaju ovakvi „ljudi“ ili njihovi nalogodavci u nogometu? Gradi li sena ovaj način nogomet, država, savez…? Kome treba ovakav nogomet? Je li se nogomet igra radi publike ili sudaca? Postoji li iko ko će ovakve ljude sankcionirati i odstraniti iz nogometa? Zamislite situaciju kad vam se službene osobe ispričavaju za ponašanje svojih kolega, no nije se rodio onaj ko će sprati ljagu s imena Suada Nurića? Drugo ime za nogometnu krađu od sada će se zvati Suad Nurić.

Ukoliko Savez ili nadležna tijela ne poduzmu da se slične situacije nikome ne ponove, onda nema ni
smisla igrati Prvu ligu, jer nepošteno uništavati nogometne snove mladih momaka nećemo dopustiti. HNK Tomislav oštro osuđuje današnje ponašanje sudaca, ako ih tako uopće možemo nazvati, a zahvaljujemo se našim navijačima i igračima na razumnom ponašanju. Također, za kraj obećavamo da ćemo se i dalje boriti za interese kluba, ali na fer i sportski način i vjerujemo i dalje kako se poštenje ipak isplati”, stoji u saopštenju Tomislava.

bfksimmbauhnktomislavprva liga fbih
KOMENTARI