Sport Centar

Hejub: Greške iz meča s Nizozemskom se neće ponoviti, spremne smo da sutra pokažemo više

Bh. kadetkinje su u prvom meču na Evropskom prvenstvu doživjele potop protiv Nizozemske od 0:8, ali s dosta motiva dočekuju utakmicu sa Danskom.

Hejub: Greške iz meča s Nizozemskom se neće ponoviti, spremne smo da sutra pokažemo više

Bh. kadetkinje su u prvom meču na Evropskom prvenstvu doživjele potop protiv Nizozemske od 0:8, ali s dosta motiva dočekuju utakmicu sa Danskom.

Spremne su da pokažu više u odnosu na pomenuti meč i osvjetlaju obraz bh. fudbala.

Golmanica Nejra Hejub ističe se greške iz prvog kola neće ponoviti.

Poslije jučerašnjeg treninga oporavka, analizirali smo meč sa Nizozemskom. Vidjeli smo gdje smo griješili i danas smo na treningu pokušali da ispravimo neke stvari. Svjesne smo tih grešaka i važno je da ih sutra ne ponavljamo. Vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat protiv Danske. Biće to teška utakmica jer na Evropskom prvenstvu sve su ekipe jake. Međutim, mi nismo izgubili vjeru u sebe i vjerujem da će sutra stvari biti povoljnije po nas”, rekla je Hejub.

Slično razmišlja i napadačica Ivona Benković.

“Nakon utakmice sa Nizozemskom bilo nam je svima veoma teško i svi smo samo mislili na taj meč. Međutim, selektor i treneri su stali uz nas, podigli nas i spremili za naredni meč. Danas smo odradili dobar trening gdje smo nastojali da popravimo greške koje smo pravili. Ekipa je sad u punoj snazi, spremne smo i psihički i želimo da opravdamo to što smo na Evropskom prvenstvu. Gledajući utakmicu Danska-Njemačka svima nam je jasno da je i naš naredni protivnik veoma jak. S druge strane i oni imaju neke mane i nadam se da ćemo na terenu to da okrenemo u našu korist”, kaže ona.

Hejub i Benković su sa dosta emocija dočekale debi na Evropskom prvenstvu:

“Bila sam zaista ponosna na sebe i svoju ekipu. Mi se dvije godine držimo zajedno i pripremale smo se dugo za ovo. San svake od nas je bio da nastupimo na ovom Euru. To je za nas bila prva utakmica pred tolikim brojem gledalaca koji su nas podržavali sve vrijeme. Sve je bilo tako nestvarno i žao nam je na kraju zbog rezultata, ali nastup na Evropskom prvenstvu je nešto zaista posebno”, kaže Nejra Hejub.

“Uvijek kad nastupam za reprezentaciju trudim se da ne zaplačem kad počne intoniranje naše himne. To je stvarno poseban trenutak za svakog sportistu. Tad kad smo izašli na teren, tek smo shvatili zapravo gdje smo. Moji roditelji su bili tu i njihova podrška mi je mnogo značila. Ušle smo veoma motivisane u meč svjesne podrške koju imamo i naročito zato nam je teško što nismo ostvarili bolji rezultat”, ističe Ivona Benković.

Duel BiH i Danske na rasporedu je u petak od 14 sati u Trening centru NSBiH u Zenici.

ivona benkovicnejra hejubzenska kadetska reprezentacija bih
KOMENTARI