Sport Centar

Halil Jaganjac: Nema mi veće časti nego da predstavljam Hrvatsku, iz BiH me nikad niko nije zvao

Još jedan rukometaš iz Bosne i Hercegovine je na aktuelnom Svjetskom prvenstvu u rukometu zaigrao za reprezentaciju Hrvatske, a u pitanju je Halil Jaganjac.

Halil Jaganjac: Nema mi veće časti nego da predstavljam Hrvatsku, iz BiH me nikad  niko nije zvao

Još jedan rukometaš iz Bosne i Hercegovine je na aktuelnom Svjetskom prvenstvu u rukometu zaigrao za reprezentaciju Hrvatske, a u pitanju je Halil Jaganjac.

Jaganjac je mlad rukometaš, ima svega 22 godine, a Lino Červar ga je tek prije nekoliko dana uslijed problema s povredama i korona virusom priključio Kaubojima u Egiptu.

U izjavi za 24sata.hr, Jaganjac je istakao kako su njegovi roditelji iz Bosne i Hercegovine, ali da je Hrvatska njegova domovina.

“Roditelji su mi iz BiH, ali nikad me niko od tamo nije zvao niti išta nudio. I to je u neku ruku moja domovina, ali rođen sam ovdje, moje djetinjstvo bilo je ‘kaubojsko’, rastao sam uz naše rukometaše. Sve što sam u životu vidio ili radio vezano je za Hrvatsku i nema veće časti i zadovoljstva od prilike da predstavljaš Hrvatsku u bilo kojem smislu. To je posebna ljubav i nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim za Hrvatsku”, rekao je Jaganjac za 24sata.hr.

U nastavku razgovora je otkrio i kako mu je idol Blaženko Lacković, legendarni hrvatski rukometaš.

Jaganjac je član Nexea, a prije toga igrao je za Metalurg Skoplje, PSG II i Kozalu. S juniorima Hrvatske osvojio je srebro na SP 2019. godine u Španiji, a bio je i viceprvak Evrope na juniorskom šampionatu 2016. godine u Hrvatskoj.

Podsjećamo, Hrvatska je preliminarnu rundu Svjetskog prvenstva okončana s dvije pobjede i remijem, te je u drugi krug prenijela tri boda. Prvo su Kauboji remizirali sa Japanom, što je bila prava senzacija, ali su potom savladali Angolu i Katar i lagano i očekivano prošli dalje.

halil jaganjacrukometna reprezentacija hrvatske
KOMENTARI

KOMENTARI

Dobar, Loš, Zao
Gost

Tako kaze i Mirko Halilović.H

wpDiscuz