Sport Centar

Hadžihafizbegović: Izbor Peteva je katastrofa, želio bih nešto pitati Misimovića

Izbor Ivayla Peteva za selektora fubalske reprezentacije BiH izazvao je ogorčenje kod ljubitelja fubala širom naše zemlje.

Hadžihafizbegović: Izbor Peteva je katastrofa, želio bih nešto pitati Misimovića

Izbor Ivayla Peteva za selektora fubalske reprezentacije BiH izazvao je ogorčenje kod ljubitelja fubala širom naše zemlje.

Teško je naći Bosanca i Hercegovca koji podržava njegov izbor, a isti je slučaj i sa poznatim glumcima, pjevačima, muzičarima…

“Izbor Ivayla Peteva je katastrofa. Ogorčen sam odlukom i izborom. Mislim da je to limitirani trener čiji rad pratim. Petev je dakle ispod svake razine trenera, koji bi trebao biti sastavljač ekipe u kojoj igraju zvijezde Edin Džeko i Miralem Pjanić. Cijela priča mi se gadi. Davno je odlučeno i sve ovo je bilo farsa. Žao mi je što novi selektor Zmajeva nije Sergej Barbarez. Našoj reprezentaciji potrebno je vratiti atmosferu, a to mislim da Petev ne može uraditi. Hrvatska je na atmosferi došla do finala SP u fudbalu. Ovakav način biranja je potcjenjivanje intelegencije naših navijača koji prate 26 godina utakmice BiH”, rekao je za Faktor glumački bard Emir Hadžihafizbegović, koji je često putovao na utakmice reprezentacije.

Ogorčen je, kaže, više načinom izbora nego njegovim limitiranim trenerskim kvalitetima.

“Mislim da je Barbarez bio idealno rješenje. Svi treneri koji su pominjani, od Mehe Kodre, Save Miloševića… bili bi bolje rješenje od Peteva. Nažalost, kako pojedinci godinama blokiraju razne institucije i nivoe vlasti, sada žele to uraditi i našem najvećem brendu – fudbalskoj reprezentaciji BiH. Jako cijenim Zvjezdana Misimovića koji je dao nemjerljiv doprinos reprezentaciji, a posebno u zlatnim vremenima sa Dijamantom Edinom Džekom. S obzirom na to da smo dobri prijatelji, želio bih ga pitati ovim putem čime se vodio kada je birao između Sergeja Barbareza i Ivayla Peteva i šta je presudilo da glasa za bugarskog trenera”, kaže na kraju za Faktor naš glumački bard Emir Hadžihafizbegović.

Nazif Gljiva, tvorac brojnih hitova narodne muzike, smatra da je izbor Peteva loša odluka koja će negativno utjecati na atmosferu u i oko reprezentacije.

“Njegov izbor je katastrofa za bh. fudbal. Mislim da našu reprezentaciju trebaju voditi domaći treneri, a u ovom trenutku najbolji izbor bi bio trio koji čine Sergej Barbarez, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović. Oni poznaju srce i dušu Zmajeva i zajedno sa Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem vratili bi reprezntaciju na pobjednički put”, mišljenja je Gljiva.

emir hadzihafizbegovicivaylo petevnazif gljivazvjezdan misimovic
KOMENTARI

KOMENTARI

KomeJaPricam
Gost

Pa grobtehebo… ovaj u LZN odigrao jedan turnir na male i odmah je ekspert za fudbal?

wpDiscuz