Sport Centar

Hadžiahmetović: Kvalitetniji smo od Finske, najvažnije da se dobro pripremimo za utakmicu

Nogometni reprezentativci BiH okupili su se danas u Zenici uoči utakmica u Ligi nacija.

Hadžiahmetović: Kvalitetniji smo od Finske, najvažnije da se dobro pripremimo za utakmicu

Nogometni reprezentativci BiH okupili su se danas u Zenici uoči utakmica u Ligi nacija.

Amir Hadžiahmetović je jedan od nogometaša koji bi trebali biti nosioci igre našeg tima u novom ciklusu, a nada se dobrom startu i pobjedi protiv Finske.

“Težak je trenutak za nas nogometaša da poslije sezone odigramo četiri utakmice u Ligi nacija. Ali mislim da smo se svi odmorili, pripremili, spremili i vidjet ćemo kako će biti na treniznima. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu. Finska je nezgodna ekipa, mislim da smo kvalitetniji i nadam se da ćemo uz malo sreće upisati tri boda i nastaviti takav put u Ligi nacija. Najbitnije je da se dobro pripremimo za utakmice. Vjerujem u ekipu i trenera i vjerujem da neće biti problema i da ćemo dobro odigrati“, rekao je veznjak Konyaspora, prenosi Klix.

Muhamed Bešić se nakon gotovo dvije godine vratio u reprezentaciju i najavio je da ćemo vidjeti zrelijeg nogometaša nego je to ranije bio slučaj.

Lijepo je biti ovdje i uvijek mi je drago da sam tu. Nisam bio tu manje od dvije godine i dat ću sve od sebe. Nisam igrao dvije godine. Na početku nije bilo najbolje, ali sada sam jak kao prije i vratio sam se u formu. Očekujemo da dobijemo svaku utakmicu. Prije nisam mogao pomoći ekipi, vjerujem u selektora i trebamo gledati naprijed. Nema više price o onome što je bilo. Šef je u pravu bio što me nije pozivao. Gledao je utakmice i nadam se da ću pomoći ekipi. Trebamo respektovati sve rivale. Zreliji sam, vidjet ćete to na i na terenu”, kazao je Bešić.

Podsjetimo, prvi ispit u junskim susretima za Zmajeve će biti gostovanje u Finskoj, 4. juna u Helsinkiju. Naredni duel na programu je tri dana kasnije kada u Zenicu dolazi Rumunija.

Reprezentacija BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna odigrati sa Crnom Gorom, a potom će u Zenici dočekati Finsku 14. juna.

amir hadziahmetovicliga nacijamuhamed besic
KOMENTARI