Sport Centar

Gareth Bale u Realu je zarađivao 20 miliona eura godišnje, Los Angeles će ga plaćati mnogo manje

Gareth Bale je tri sedmice prije 33. rođendana objavio da ima novi klub. Na društvenim mrežama objavio je video kako pognute glave nosi kapu i dres nove momčadi. Zatim pokaže lice, nasmije se i gestikulirajući pokaže srce, što je uradio i kada je prije devet godina došao u Real kao najskuplji nogometaš u historiji. Sada je objavu završio rečenicom: "Vidimo se uskoro, Los Angeles."

Gareth Bale u Realu je zarađivao 20 miliona eura godišnje, Los Angeles će ga plaćati mnogo manje

Gareth Bale je tri sedmice prije 33. rođendana objavio da ima novi klub. Na društvenim mrežama objavio je video kako pognute glave nosi kapu i dres nove momčadi. Zatim pokaže lice, nasmije se i gestikulirajući pokaže srce, što je uradio i kada je prije devet godina došao u Real kao najskuplji nogometaš u historiji. Sada je objavu završio rečenicom: “Vidimo se uskoro, Los Angeles.”

Iskusni Velšanin (32) postao je novi igrač LAFC-a nakon što je nedavno svoju reprezentaciju odveo na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 64 godine i očekuje se da će u Kataru predvoditi ekipu koja je u skupini s SAD-om, Iranom i Engleskom. Inače, LAFC je nedavno postigao dogovor i s Giorgijom Chiellinijem, legendarnim stoperom Juventusa i talijanske reprezentacije.

On i Bale u Los Angelesu bi mogli zaigrati s Carlosom Velom, nekadašnjim napadačem Arsenala, a sada već dugogodišnjim kapetanom i najboljim igračem američkog kluba. Bale je ugovor potpisao na 12 mjeseci, a prema podacima koje donosi španjolska Marca, neće biti ni blizu najplaćenijih igrača MLS-a.

Prema njihovim izvorima, u godinu dana inkasirat će oko 1,6 miliona dolara, dok je u Realu ta cifra prelazila 20 miliona.

Za usporedbu, novi igrač TorontaLorenzo Insigne godišnje zarađuje 12 miliona dolara, Albanac sa švicarskom putovnicom Xherdan Shaqiri osam miliona u Chicago Fireu, a Meksikanac Chicharito šest miliona u LA Galaxyju.

gareth balelos angeles fcreal madrid
KOMENTARI