Sport Centar

Fudbaleri Borca otputovali za Antaliju, Zakarić ostaje još godinu dana među Banjalučanima

Kao i prethodne dvije zime Borac će se pripremati u dobro poznatom ljetovalištu, Antaliji.

Fudbaleri Borca otputovali za Antaliju, Zakarić ostaje još godinu dana među Banjalučanima

Kao i prethodne dvije zime Borac će se pripremati u dobro poznatom ljetovalištu, Antaliji.

Crveno-plava ekspedicija krenula je u ranim jutarnjim časovima iz Banjaluke ka Beogradu, odakle će u 12.15 sati poletjeti za Istanbul, a nakon kratke pauze slijedi let ka konačnoj destinaciji, Antaliji u koju bi trebali da stignu nešto poslije 19 sati po lokalnom vremenu, piše Mondo.

Borac želi da nakon pripreme u Antaliji odigra još jedno odlično proljeće i završi ga uspješno, kao što je to bio slučaj kada je izboren povratak u Premijer ligu BIH, a potom naredne godine i plasman u evropsko takmičenje.

I ove zime iz Antalije se cilja Evropa, sada pod palicom Marka Maksimovića, novog šefa stručnog štaba koji je na zimskoj pauzi zamijenio Vladu Jagodića na klupi crveno – plavih, a koji je prošli put sa Borcem u Antaliji bio u ulozi sportskog direktora.

Iako će zbog pandemije korona virusa ove zime biti nešto manje klubova u Antaliji nego inače, većina njih, među kojima je i Borac odlučila je da iskoristi odlične uslove koje imaju u Turskoj.

“Hotel Titanic je već postao naša baza u Antaliji. Tamo ekipa ima odlične uslove za rad, mir, odličan ambijent i mislim da dobre stvari ne treba mijenjati. Ono što je dobro po nas, u zadnje vrijeme mnogo se radi na održavanju i poboljšanju našeg terena tako da nećemo biti u situacije kao nekad kada odradimo pripreme na dobrom terenu, a dođemo ovdje i igramo na lošem terenu. Sad apsolutno imamo zašto ići tamo . Neke ekipe su promijenile svoj plan i odustale od Antalije, mi smo se odlučili da idemo, većina ekipa iz Srbije je takođe otišla tamo, tako da nemamo briga i vjerujemo da ćemo tamo uspješno odraditi ovaj dio priprema”, rekao je Maksimović zaMondo.

Pred polazak u Antaliju riješena je dilema oko Gorana Zakarića i krilni napadač definitivno ostaje u redovima Borca.

“Postigli smo dogovor i Zakarić će biti naš član do februara 2022. godine. Ukoliko u tom periodu bude nekih ekstra ponuda za njega iz inostranstva ponovo ćemo se dogovoriti i vidjeti pod kojim uslovima može da ide sa Gradskog stadiona”, rekao je direktor Borca, Dejan Lukendić.

Borac će tokom dvije sedmice priprema u Antaliji odigrati četiri prijateljska meča, a jedan od njih biće i u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1.

Trener Marko Maksimović i njegov stručni štab na pripreme su poveli 30 fudbalera. To su: Bojan Pavlović, Nikola Lakić, Luka Damjanović, Marko Jovanović, Đorđe Ćosić, Đorđe Milojević, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Miloš Borovčanin, Siniša Dujaković, Dino Ćorić, Aleksandar Vojnović, Marko Brtan, Dejan Bosančić, Dejan Meleg, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, David Čavić, Goran Zakarić, Boban Georgiev, Jovo Lukić, Elvis Mehanović, Amar Tahrić, Donald Mols, Dejan Javorac, Milan Šikanjić, Savo Šušić, Sergej Damjanić, Dejan Uzelac i Luka Bobić.

dejan lukendicfkboracgoran zakaricmarko maksimovic
KOMENTARI

KOMENTARI