Sport Centar

FSRS donio odluku: Ukoliko prvak Prve lige RS ne dobije licencu igra se baraž

Fudbalski savez Republike Srpske je donio specifičnu odluku o načinu ulaska u Premijer ligu BiH.

FSRS donio odluku: Ukoliko prvak Prve lige RS ne dobije licencu igra se baraž

Fudbalski savez Republike Srpske je donio specifičnu odluku o načinu ulaska u Premijer ligu BiH.

Fudbalski savez Republike Srpske usvojio je odluku sa kojom će rješiti sve nedoumice oko ulaska u Premijer ligu BiH u slučaju da se ponovo dogodi da prvak ne dobije licencu za učešće u elitnom rangu bh. fudbala, prenosi Sport1.

U propozicijama takmičenja za sezonu 2022/2023 stajat će član prema kojem će se u slučaju da prvak odustane od plasmana u Premijer ligu ili ne dobije licencu za Premijer ligu BiH igrati baraž utakmica drugoplasirane ekipe i ekipe iz FSRS koja ispada iz Premijer lige.

Ukoliko se, kao ove sezone, dogodi da dvije ekipe ispadaju, onda će bolje plasirana ekipa Premijer lige igrati protiv drugoplasirane ekipe Prve lige. 

Istovremeno, ako niko ne bude ispao iz Premijer lige, onda najbolja sljedeća ekipa po plasmanu koja ima licencu ide u Premijer ligu. 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza RS-a usvojio je danas i listu klubova koji će učestvovati naredne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Kao što je poznato liga se proširila na 18 klubova, a sa proširenjem lige u novu Prvu ligu će ući prvak Druge lige Republike Srpske grupa “Zapad”, Laktaši, zatim drugoplasirana ekipa Sloboda iz Mrkonjić Grada, drugoplasirana ekipa “Istoka”, Famos, te u ligi će ostati Podrinje iz Janje.

Tako će naredne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske igrati Zvijezda 09, Slavija, Laktaši, Sloboda MG, Sloboda NG, Željezničar Sport Tim, Famos, Podrinje, Alfa Modriča, Drina Zvornik, Tekstilac, Kozara, Radnik, Rudar, Sutjeska, Omarska, Ljubić i Krupa.


Nova sezona, podsjećamo, kreće 6. avgusta.

fudbalski savez rs
KOMENTARI