Sport Centar

FIFA pokrenula istragu protiv saveza Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Švicarske

Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije.

FIFA pokrenula istragu protiv saveza Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Švicarske

Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije.

“Zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbijednost na utakmicama)”, navodi se u saopštenju FIFA.

Nakon što je pokrenuta istraga protiv Srbije zbog zastave sa mapom Kosova u srbijanskoj svlačionici sada se pokreće postupak zbog duela sa Švicarskom.

Na meču Srbije i Švicarske viđeno je mnogo buke i incidenata, kako prije, tako i tokom i poslije meča, kako na terenu tako i na tribinama, pa čak i van stadiona gdje je zabilježena tučnjava srbijanskih i albanskih navijača, prenosi Mondo.

Na samom terenu smo vidjeli koškanja, provokacije sa obje strane, a pogotovo je burno bilo u finišu meča kada se Granit Xhaka sukobio sa Nikolom Milenkovićem, Vanjom Milinkovićem-Savićem i još nekoliko srbijasnkih fudbalera.

Fudbalski savez Kosova koji se žalio na to što su pred meč sa Brazilom reprezentativci Srbije u svlačionici imali zastavu sa porukom “Nema predaje” žalio se FIFA-i i na ponašanje selektora Dragana Stojkovića Piksija i reprezentativaca na meču sa Švicarskom.

Veliki broj albanskih navijača bio je na tribinama stadiona, navijao je za Švicarsku zbog Granita Xhake, Xherdana Shaqirija i Ardon Jasharija, a neki su i provocirali navijače.

Za sada je zvanično samo da su pokrenute dvije istrage protiv Srbije, jedna zbog zastave sa teritorijom Kosova i natpisom “Nema predaje” u svlačionici i druga zbog dešavanja na meču Srbija-Švicarska 2. decembra. 

fifasrbijasvjetsko prvenstvo u kataru
KOMENTARI