Sport Centar

Euroliga oštro osudila ponašanje navijača Olympiakosa, Kevin Durant se nije mogao načuditi

Olympiakos je pobjedom nad Monacom osigurao plasman u Final Four Eurolige koji će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu.

Euroliga oštro osudila ponašanje navijača Olympiakosa, Kevin Durant se nije mogao načuditi

Olympiakos je pobjedom nad Monacom osigurao plasman u Final Four Eurolige koji će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu.

Crveno-bijeli su peti, odlučujući meč četvrtfinalne serije dobili rezultatom 94:88 u Pireju, međutim prije nego što je meč završen, navijači su počeli da ulaze na parket slaveći plasman njihovog tima.

Palile su se i baklje, nastao je opšti metež, pa se nedugo po završetku meča Euroliga oglasila zvaničnim saopštenjem, oštro osuđujući ovaj čin.

“Košarkaška Euroliga najoštrije osuđuje postupke koji su se desili tokom posljednjih minuta pete utakmice play-offa Eurolige između Olympiakosa i Monaca.

Nedostatak sigurnosti tokom utakmice doveo je do invazije navijača na teren dok je utakmica bila u toku, primoravajući sudijsku trojku da pauzira igru dok se ne uspostave minimalni bezbjednosni uslovi. Ostale ozbiljne povrjede bezbjednosti, uključujući upotrebu raketa, lasera i petardi, takođe je primijetila Euroliga. Nadležni organi će pažljivo razmotriti sve dokaze i preduzeti sve odgovarajuće mere.

Euroliga želi da naglasi da gore navedeni incidenti ne predstavljaju vrijednosti za koje se ova organizacija zalaže, posebno one uživanja u iskustvu Eurolige u sigurnom i prijateljskom okruženju“, navodi se u saopštenju.

Zanimljivo, utakmici u Dvorani Mira i prijateljstva prisustvovao je i NBA superstar Kevin Durant, koji se nije mogao načuditi dešavanjima.

On je u Grčku došao kako bi podržao prijatelja Mikea Jamesa koji nastupa za Monaco, a kako su domaći navijači znali zbog koga je došao u dvoranu i da nije navijač Olympiakosa, počastili su ga zvižducima u trenutku kada se njegov lik pojavio na ekranu.

Apokalipsa”, napisao je kratko Durant na svom Twitter profilu uz priloženi videosnimak, a u komentar mu se ubrzo javio Sergio Llull koji mu je napisao:

“Dobrodošao u Evropu.”

Durant je na Twitteru također napisao i to da bi svako ko uđe na NBA utakmicu s bakljom završio u zatvoru na ostrvu Rikers.

euroligakevin durantolympiakos
KOMENTARI