Sport Centar

Enrique: Moji igrači zdravi i motivisani dočekuju susret s Marokom

Reprezentacija Maroka sutra će u Al Rayyanu odmjeriti snage sa Španijom u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Enrique: Moji igrači zdravi i motivisani dočekuju susret s Marokom

Reprezentacija Maroka sutra će u Al Rayyanu odmjeriti snage sa Španijom u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Maroko je u tri meča grupne faze primio samo jedan pogodak, te je završio grupnu fazu kao vodeća ekipa na tabeli ispred Hrvatske.

Marokanci su pružili sjajne partije i pokazali napadački nogomet koji se zasniva na njihovim bekovima Mazraouijem i Hakimijem, ali i krilnim napadačem Ziyechom.

Španija je u grupnoj fazi zauzela drugu poziciju, te su osvojili četiri boda kao i Njemačka, ali zahvaljujići gol razlici uspjeli su se plasirati u nokaut fazu takmičenja.

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrique istakao je da su mu svi igrači na raspolaganju te da motivisani dočekuju ovaj susret.

Španci su pokazali dobru igru koju karakteriše posjed bez mnogo dugih pasova, te je Enrique rekao da neće odustati od tog načina igre ni u jednom meču.

Vjeruje da su sjajno odigrali mečeve grupne faze izuzev posljednjih 10 minuta protiv Japana od kojeg su poraženi.

Marokanci su u grupi F osvojili sedam bodova, te prema riječima Enriquea nisu ekipa koju smiju podcijeniti jer posjeduju sjajne igrače koji su u formi.

Nogometaš Španije Pedri Gonzalez istče da Maroko ima talentovane igrače, te da im je Hakimi najveća prijetnja. Smatra da je marokanska vezna linija fizički snažna i da zatvaraju prilaze, te očekuje pritisak na njihovu zadnju liniju.

Španija i Maroko sastajali su se tri puta do sada, a posljednju utakmicu odigrali su u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine u kojoj su remizirali rezultatom 2:2.

Utakmica između Maroka i Španije igra se sutra u 16 sati, a duel između Portugala i Švicarske na rasporedu je u 20 sati kada će biti poznati svi četvrtfinalni parovi.

luis enriquespanijasvjetsko prvenstvo u kataru
KOMENTARI