Sport Centar

Emotivna objava Razije Mujanović: Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime

Mihajlo Miki Vuković, stručnjak koji je sa košarkašicama Jedinstva bio prvak Evrope (1989. ), jučer je preminuo u 76. godini.

Emotivna objava Razije Mujanović: Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime

Mihajlo Miki Vuković, stručnjak koji je sa košarkašicama Jedinstva bio prvak Evrope (1989. ), jučer je preminuo u 76. godini.

Povodom njegove smrti oglasila se Razija Mujanović, koja je bila perjanica te sjajne tuzlanske ekipe. U objavi na društvenim mrežama članica FIBA Kuće slavnih sinoć je napisala:

“Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne riječi.. Večeras bih samo da kažem hvala.

Hvala Ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala Ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala Ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim košarkašicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne smije zaboraviti ko je profesor košarke, genije. Hvala ti za sve “kaznene treninge”.

Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala Ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, za to što si vjerovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće!

Da se ja pitam, Mejdan bi nosio Tvoje ime! Da se ja pitam, Ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame! Da se ja pitam, Ti bi bio u školskim udžbenicima – a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera!

PS: A koga sad da nazovem prije/poslije utakmice reprezantacije i pitam za savjet?!

RIP Mihajlo Miki Vuković”.

Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu…

Objavljuje Razija MujanovićPetak, 15. siječnja 2021.
mihajlo vukovicrazija mujanoviczkkjedinstvo
KOMENTARI

KOMENTARI

Odjebi ba Razo!
Gost

Hajde odjebi i ti Razo!Nazovi salu po nekom Ibrahmu, valjda je neko bio i od Bosnjaka”dobar”!?De malo promjeni nazive OSNOVNIH SKOLA”sVETOL sAVA” PO GENOCITETU!Pogledaj kako ostali anrodi SVOJE POSTUJU a samo mahniti ,glupi nazadni Bosnjo prica viceve o samima sebi(to samo hajvanu moze biti smjesno!), samo svoje kudi a propagira “dobre dusmane”..daj odjebi ba vise i ti i cetvorka!

wpDiscuz