Sport Centar

Džumhur promijenio kondicionog trenera: Svjestan sam da je sezona bila loša, iduće napadam top 100

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur završio je još jednu sezonu.

Džumhur promijenio kondicionog trenera: Svjestan sam da je sezona bila loša, iduće napadam top 100
FOTO: Klix.ba/D.S.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur završio je još jednu sezonu.

Trenutno zauzima 158. mjesto na ATP listi i dosta je pao u odnosu na početak 2021, a danas je održao konferenciju za medije na kojoj je rekapitulirao godinu iza njega.

“Sezona je loša i ja sam svjestan toga, ali isto tako mislim da će naredna biti puno bolja. Znam da u nekim situacijama nisam pravio rezultate kakvi se očekuju od mene i znam da kroz čitavu godinu nisam bio niti dovoljno konstantan, niti imao rezultate na kakve sam navikao. Ipak, znam da sve greške koje su bile u ovoj godini mogu popraviti u narednoj i da će se sve vratiti na svoje sredinom naredne godine, posebno što se tiče rankinga, bodovanja i turnira. Koronavirus je poremetio sve u protekle dvije godine i meni to nikako nije išlo na ruku, previše je stvari bilo koje su išle protiv mene, ali dobro… Šta je tu je, ne želim previše spominjati to i govoriti o lošim stvarima, a najbitnije je izvući pouke”, rekao je Džumhur na početku obraćanja, prenosi N1.

Damir ističe da mu je veliki pritisak pravila činjenica da bi mogao da izgubi dosta ATP bodova.

Sezona do US Opena nije bila loša i da sam nastavio tim tempom koji sam igrao, mogao sam godinu završiti među prvih 100, možda čak i bolje. Od ukupno 650 bodova koje sam u drugom dijelu sezone imao, 400 sam branio od US Opena do kraja godine i mislim da sam se previše opteretio tim i previše razmišljao šta ako se desi da izgubim bodove. To se na kraju i desilo, a kada čovjek razmisli o svemu, shvati da ništa nije strašno. Sljedeća godina je tu da se stvari poprave, počinjem s igranjem na Australian Openu, a kasnije ćemo vidjeti od kalendara i ATP-a šta ću uspjeti igrati.”

Ističe da će igrati na više ATP turnira, ali da je glavni cilj povratak među 100 najboljih tenisera svijeta

Najveći cilj mi je povratak među 100 najboljih, a kada to uspijem, onda ću razmišljati šta dalje i ići korak po korak. Svjestan sam da imam još šest-sedam godina dobrog tenisa, barem se nadam da imam još toliko i želim to iskoristiti na najbolji način”, dodaje Džumhur.

Damir je također rekao da je promijenio i kondicionog trenera, te da će ga od naredne sezone pripremati Eldin Jelešković.

damir dzumhur
KOMENTARI