Sport Centar

Džemil Šoše više nije direktor Veleža: Najveća odgovornost leži upravo na meni

Ekipa Veleža iz Mostara u novoj sezoni izgleda neprepoznatljivo. Doživjeli su Rođeni neuspjeh u Evropi, a u Premijer ligi BiH nakon četiri utakmice imaju pet bodova.

Džemil Šoše više nije direktor Veleža: Najveća odgovornost leži upravo na meni

Ekipa Veleža iz Mostara u novoj sezoni izgleda neprepoznatljivo. Doživjeli su Rođeni neuspjeh u Evropi, a u Premijer ligi BiH nakon četiri utakmice imaju pet bodova.

Jučer su kiksali protiv Igmana u Gabeli odigravši samo 1:1, a kasno sinoć je direktor Džemil Šoše objavio da napušta tu poziciju u FK Velež!

“Ovim putem želim Vas obavjestiti o svojoj odluci da podnesem ostavku na poziciju direktora FK Velež Mostar. Naime, smatram da je potrebno da neko preuzme odgovornost za evidentnu rezultatsku krizu i određene probleme u samom funkcionisanju našeg kluba, a također smatram da, po prirodi stvari, najveća odgovornost leži upravo na meni kao direktoru FK Velež Mostar. O ovoj svojoj odluci i njenim razlozima obavijestio sam i članove UO FK Velež”, napisao je Šoše.

Posebno se zahvalio navijačima, popularnom Red Armyju.

Predstavljalo mi je ogromnu čast i zadovoljstvo kroz proteklih pet godina obavljati ovako odgovornu dužnost u našem voljenom Klubu. O rezultatima svoga rada u našem Veležu ne mogu biti objektivan sudija, ali zato mogu najiskrenije reći da će mi period mog rada u našem Veležu – uprkos svim teškoćama, problemima i teškim odlukama koje je često valjalo donositi – zauvijek ostati duboko u srcu, jer kroz angažman u FK Velež stvorio sam mnoge predivne uspomene koje sigurno ne blijede. Na tome sam iskreno zahvalan Klubu i svima vama koji ste stajali uz Velež na trnovitom putu koji smo kroz protekli period skupa prelazili. Hvala svima koji su mi bili podrška da istrajem i u periodima kada ni sam nisam vjerovao da imam snage za to. I naravno, velika hvala Veležovoj vjernoj Red Army, sjajnoj navijačkoj grupi koja je uvijek bila tu u trenucima kad je podrška bila najvažnija”, dodao je Šoše i zaključio:

“Naravno, moja ostavka na funkciju direktora FK Velež nipošto ne znači da svim svojim srcem i stručnim kapacitetima i dalje ne stojim na raspolaganju našem voljenom Klubu, ali jednostavno smatram da je došao trenutak kad moram priznati i sebi i vama da se trenutno nisam u stanju nositi sa svim problemima, teškoćama i izazovima koje pozicija direktora FK Velež u ovom trenutku predstavlja.”

Inače, Džemil Šoše je bio direktor FK Velež pet godina i učestvovao u historijsim uspjesima – od plasmana u Evropu, do osvajanja Kupa BiH.

dzemil sosefkvelez
KOMENTARI