Sport Centar

Džemidžić djelimično zadovoljan rekonstrukcijom terena, u Veležu se boje da će se trava skidati

Historijski projekat Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kojeg su sami nazvali tako, pretvorio se u totalnu katastrofu, htjeli to priznati ili ne.

Džemidžić djelimično zadovoljan rekonstrukcijom terena, u Veležu se boje da će se trava skidati

Historijski projekat Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kojeg su sami nazvali tako, pretvorio se u totalnu katastrofu, htjeli to priznati ili ne.

Niti jedna od četiri započete rekonstrukcije terena nisu završene, pa tereni u Vrapčićima, Banjaluci, na Koševu i Tušnju već mjesecima stoje neupotrevljivi.

Svi rokovi su probijeni, a poseban debakl desio se na stadionu Rođeni, gdje je posao, kako kažu iz FK Velež, urađen na pogrešan način.

Borac je već saopćio da ove polusezone uopće neće igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci, iako su radovi počeli još ljetos, a isti je slučaj i sa Slobodom i Tuzla Cityjem kad je u pitanju Tušanj.

Izvjesno je da ni Velež i Sarajevo neće igrati na svom terenu ove jeseni, a prilog o projektu je napravila i Al Jazeera.

Vjerovali ili ne, generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić, za Al Jazeeru je izjavio da je djelimično zadovoljan radovima na rekonstrukciji terena.

“Mi, sa ovog stanovišta, možemo kazati da smo s naše strane uradili sve što se tiče pripreme i papirologije što je bilo traženo. U ovom slučaju možemo kazati da smo djelimično zadovoljni jer imamo situaciju na koju nismo mogli utjecati. Govorim vam o vremenskim okolnostima i nekim stvarima za koje sami nismo mogli snositi konsekvence. Izvođač se na terenu susretao s mnogo problema, ali to su neke stvari koje su se definisale u međuvremenu”, rekao je Džemidžić.

Očito je da su sve iznenadile i visoke temperature koje su vladale ljetos, posebno u Mostaru…

“Neke stvari su potrajale malo duže, ali morate razumjeti da se radi o kapitalnom projektu. Jedan teren, kada se počne raditi, ne znate šta vas čeka ispod. Uradili smo nešto u najboljoj namjeri, željeli smo veći broj terena u što kraćem roku. Sigurno je moglo bolje i moralo se bore, ali imali smo i situaciju gdje nismo mogli utjecati na vremenske neprilike koje su trajale dva mjeseca. Temperature su bile više od 40 stepeni…”, pravdao se Džemidžić.

S druge strane, u FK Velež očajnički traže odgovore i krivce za loše urađen posao, koji još nije ni okončan, a predsjednik Senad Husnić otkrio je da bi se i sva trava koja je postavljena na stadionu Rođeni uskoro mogla i dići…

Nadzorni organ je upozorio izvođača da se ne može na jedan dio stavljati trava jer treba vidjeti neravnine. Međutim, njima su taj dan došla dva šlepera trave i oni su rekli da će to stavljati bez obzira na sve. Tad se vidjelo da imamo posla s nestručnim i bahatim ljudima“, kazao je Husnić i dodao:

“Najgora je izjava čovjeka Nizozemca iz konzorcija koji je dobio projekat na tenderu, koji je rekao da smatra da će se sva trava morati skidati. Trava svakog dana treba da se sve više zeleni jer je njegujemo svakog dana, odgovaraju joj i vremenski uslovi, ali ona izgleda sve gore.

Treba podsjetiti da su radovi na Gradskom stadionu u Banjaluci počeli 1. juna, u Mostaru trinaest dana poslije (14. juni), na Tušnju 13. jula, a na olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase 9. augusta. Izvođač radova je tvrdio da jedan teren može biti gotov za 30 dana, te je na osnovu toga i dobio posao.

Cijeli prilog Al Jazeere pogledajte OVDJE!

adnan dzemidzicgradski stadion u banjalucinfsbihsenad husnicstadion kosevostadion rodjenistadion tusanj
KOMENTARI