Sport Centar

Džebo: Raduje me što su na pripreme pozvane mlađe igračice, atmosfera nikad nije upitna

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uputio je pozive igračicama na koje računa na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Džebo: Raduje me što su na pripreme pozvane mlađe igračice, atmosfera nikad nije upitna

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uputio je pozive igračicama na koje računa na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Zmajice će se okupiti 5. avgusta i spremati za turnir u Sidneju, koji je na rasporedu od 22. septembra do 1. oktobra.

“Na spisku su standardne igračice koje su ostvarile historijski uspjeh prošlog ljeta na Evropskom prvenstvu i u suštini to će vjerovatno biti okosnica tima za SP. Raduje me da je tu nekoliko naših mladih talentiranih igračica koje su budućnost bh. košarke i nadam se da će pripreme početi i završiti na najbolji mogući način. Na mladima je da se trude, rade i nametnu selektoru”, kaže reprezentativka BiH Nikolina Džebo u razgovoru za Dnevni avaz i dodaje:

Zaista je riječ o mladim igračicama koje posjeduju potencijal. Igrala sam protiv njih, Azra Nikšić mi je i saigračica i sigurno je budućnost pred njima”, istakla je.

Nedostajat će Marica Gajić koja očekuje prinovu, a upravo Džebo je dosad pri njenom izostanku dobivala veću minutažu kao alternativa.

Svima nama je to jedan hendikep jer svi znamo o kakvoj igračici je riječ, ali tu sam ja i ostale saigračice, pa ćemo pokušati da to sve nadoknadimo i vjerujem da to možemo ostvariti. Uvijek kad nema Marice od nje dobijem poruku podrške prije svake utakmice, a tako i poslije da sam je zamijenila na adekvatan način”, priča Nikolina još jednom potvrdivši izvrsnu atmosferu koja vlada među našim djevojkama.

Atmosfera kod nas nije nikad bila upitna, na zavidnom je nivou i mislim da nam na tome mogu pozavidjeti sve reprezentacije”, kaže Džebo.

Reprezentacija BiH se nalazi u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

“Belgija nam je postala poznanik jer smo s njima igrale prvi meč na Evropskom prvenstvu, a onda i u grupi kvalifikacija za sljedeće EP. Poznajemo ih i spremni smo za njih. Ostale ekipe sigurno vrijede jer ne bi bile tu gdje jesu. Apsolutni favorit je selekcija SAD, a naravno mi ćemo dati sve od sebe da ponovo obradujemo naciju”, najavila je Nikolina.

Prije toga ekipu pod vodstvom selektora Gorana Loje očekuju zahtjevne pripreme.

“Očekuju nas duge pripreme, pakleno ljeto, imat ćemo dosta prijateljskih utakmica da pokušamo što bolje da se uigramo, mada mislim da se više u dušu znamo svi. Ono što je najbitnije je da će nam se JJ priključiti u Sidneju i na nama je da izguramo te pripreme u dobroj atmosferi”, zaključila je Nikolina Džebo

Džebo je prošlu klupsku sezonu zaključila kao prvakinja sa sarajevskim Play Offom.

Klupska sezona je bila fenomenalna. Uz tri pojačanja koja smo doveli uspjeli smo opet osvojiti titulu prvaka BiH na koju sam ponosna zajedno sa svojim saigračicama i stručnim štabom. Što se tiče iduće sezone nemam još ništa u planu, znam da sam u Play Off dobrodošla, ali vidjet ćemo kakva će situacija biti na SP pa ću poslije odlučiti koja je najbolja opcija za mene”, kazala je Nikolina Džebo.

nikolina dzebosvjetsko prvenstvo za kosarkasice
KOMENTARI