Sport Centar

Duvnjak se izvinjavao hrvatskoj javnosti zbog debakla, Červar poručio: Ovo nije neuspjeh

Hrvatska je ispala sa Svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što joj je Danska u ključnoj utakmici s 38:26 nanijela jedan od najtežih poraza u historiji.

Duvnjak se izvinjavao hrvatskoj javnosti zbog debakla, Červar poručio: Ovo nije neuspjeh

Hrvatska je ispala sa Svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što joj je Danska u ključnoj utakmici s 38:26 nanijela jedan od najtežih poraza u historiji.

Prvi je pred novinare nakon utakmice izašao Lino Červar koji je održao jedan od najneobičnijih govora u svojoj selektorskoj karijeri.

“U prvom poluvremenu smo dobro igrali, obrana nije bila toliko jaka, ali mislim da smo dobro izdržali. Kasnije je ponestalo snage i nije išlo. Čestitam momcima, trudili su se mnogi, i oni koji su manje igrali su bili dobri, ali realno je da je Danska jednostavno bolja”, rekao je Červar pa dodao:

“Nije ovo neuspjeh, rekao bih da je ovo realno stanje. Ja bih samo rekao nešto. Kad volim nekoga tko nas voli, to nije nekakva zasluga. Mi bismo trebali voljeti čovjeka koji nas ne voli. To su ljudi koji nas žele poniziti i minimizirati, ali mislim da to nije dobro. Ja sam u životu volio ljude koji su me mrzili i zato sam postao bolji. Ne može nam biti bolje bez milosrđa, ono je bitno za našu budućnost.”

Červar je nakon bizarnog monologa o milosrđu nastavio dalje u neobičnom tonu. Posebno se osvrnuo na svoju karijeru u reprezentaciji.

“Duvnjak je ovdje kao najbolji igrač Europe, nedavno je imao koronavirus, imao je temperaturu, što vi mislite da je on? Karačić je bio ozlijeđen i nije mogao igrati cijelu utakmicu. Nema ni Cindrića. Što ste očekivali vi, koji će igrači riješiti utakmice? Da će onaj mali iz Nexea rješavati utakmice? Martinović je veliki talent, ali ne može on raditi to što treba na velikim natjecanjima”, rekao je Červar pa dodao:

“Moram poslati poruku svima. Moramo proizvoditi velike talente i uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Moramo više ulagati u proizvodnju velikih igrača. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa koji su tolikih godina podržavali reprezentaciju. Naravno da bih bio sretniji da sam otišao s velikim rezultatom. Međutim, to je život, u 47 godina karijere sam osvojio sve što sam mogao i sada ću odmarati malo pa se opet vratiti rukometu.”

Nakon Červara je riječ dobio kapiten reprezentacije Domagoj Duvnjak koji je bio jako potresen nakon poraza pa se odlučio izviniti hrvatskoj javnosti.

“Prvo se želim u ime cijele ekipe ispričati hrvatskoj javnosti na ovom turniru. Od prve utakmice nismo bili pravi, nismo bili ona Hrvatska od ranije. Prvo poluvrijeme je bilo OK, a drugo poluvrijeme smo nestali s terena. Danci su nas pretrčali i lako pobijedili”, rekao je Duvnjak pa dodao:

“Morat ćemo napraviti pravu analizu. Od prve utakmice nismo bili pravi. Ne znam zašto. Ovo je najlošiji moj turnir u hrvatskoj reprezentaciji i kao kapetan preuzimam dio odgovornosti. Nije nas uznemirila izbornikova ostavka, ali žao mi je da odlazi s ovakvim porazom. Mi smo to ostavili iza nas, nije utjecalo danas na nas.”

domagoj duvnjaklino cervar
KOMENTARI

KOMENTARI