Sport Centar

Dudić: Zubanović će pojačati konkurenciju u napadu, aktuelna je ponuda za jednog našeg igrača

Trener Veleža Feđa Dudić obavio je prozivku igrača pred start priprema za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Dudić: Zubanović će pojačati konkurenciju u napadu, aktuelna je ponuda za jednog našeg igrača

Trener Veleža Feđa Dudić obavio je prozivku igrača pred start priprema za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Na stadionu Rođeni prvi strateg mostarskog tima ovom prilikom obratio se predstavnicima medija. U uvodu je istakao:

“Mjesec dana je tačno prošao od našeg zadnjeg treninga pred odlazak na pauzu. Imao sam već sastanak s momcima, željni su rada i treninga. Kao i ja. Malo sam se odmarao, ali sigurno da nedostaje tog svakodnevnog rada. Početak priprema je u Mostaru, odlazak je u Antaliju 4. februara, vraćamo se 16. februara. Generalka je protiv Mladosti 20. februara, a prvu utakmicu u drugom dijelu sezone igramo 27. februara”, kazao je Dudić te zatim govorio o igračkom kadru:

“Što se tiče novih igrača, tu je Faris Zubanović koji je došao iz turskog Tuzlaspora. Vidimo ga tu kao nekoga ko će pojačati konkurenciju u napadu. Imamo tu još dva mlađa igrača Armana Džankovića i Dženita Hajdarevića, juniora koji će trenirati sa prvom ekipom. I dalje smo u potrazi za pojačanjima na nekim pozicijama, prije svega stopera. U nekim smo razgovorima, ali nismo zasad mogli dogovoriti što smo željeli, a nešto nije bilo za nas. Želimo dovesti igrača za kojeg smo sigurni da će nam donijeti kvalitet”, rekao je trener Veleža.

O ponudama za neke igrače Rođenih je istakao:

“Bilo je ponuda, jedna je aktuelna za jednog igrača. Vidjet ćemo u roku od dan-dva šta će klub odlučiti. Ako dođe do transfera, nadam se da ćemo naći i adekvatnu zamjenu”.

Ambicije kluba su plasman na evropsku scenu, još jednom je ponovio:

“Stanje na tabeli nas obavezuje. Ne možemo sad reći – evo četvrti smo na tabeli, ali nemamo nikakve ambicije. Bit će velika borba za ta mjesta koja vode u Evropu, sedam klubova konkuriše. Zadnjih dana šta se dešava u Širokom, vidite i sami, možda oni i otpadnu iz te trke, ali pokazali su da i s mladom ekipom mogu dosta napraviti. Iako Tuzla City dosta zaostaje, dobili su novog trenera Husrefa Musemića, vidim ih i dalje u ozbiljnoj trci. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, nastaviti tamo gdje smo stali”.

fedja dudicfkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz