Sport Centar

Dudić skrojio plan priprema: Prve provjere protiv Tuzla Cityja i Željezničara, zatim put u Antaliju

Feđa Dudić danas polaže za UEFA PRO diplomu i licencu. Tako zapravo nastavlja vlastiti napredak, trener Veleža i dosad je o sebi emitovao sliku ambicioznog stručnjaka spremnog da mnogo uči.

Dudić skrojio plan priprema: Prve provjere protiv Tuzla Cityja i Željezničara, zatim put u Antaliju

Feđa Dudić danas polaže za UEFA PRO diplomu i licencu. Tako zapravo nastavlja vlastiti napredak, trener Veleža i dosad je o sebi emitovao sliku ambicioznog stručnjaka spremnog da mnogo uči.

U pripremanju diplomskog rada pomogao mu je period proveden u splitskom Hajduku.

“Bio sam njihov gost još u oktobru, dok je još Hari Vukas imao ulogu prvog trenera. Zaista su mi puno pomogli, od srca im se zahvaljujem na pažnji i gostoprimstvu. Jedno lijepo iskustvo. Nadam se da ću ga sada krunisati diplomom”, ističe mladi nogometni strateg.

No, nakon edukacije i ispita neće imati mnogo vremena za odmor. Već naredne sedmice kreću pripreme Veleža.

“U četvrtak, 14. januara, zakazana je prozivka. Zatim 27. januara igramo protiv Tuzla Cityja, šest dana kasnije protiv Željezničara. Potom smo u Antaliji, od 4. do 16. februara, gdje su nam zakazane prijateljske utakmice s tri ruska kluba – Arsenala iz Tule, Khimika i Sovetova. Generalka je protiv Mladosti 20. februara, vjerovatno u Doboju kod Kaknja”, ističe Dudić u razgovoru za SCsport.

Mostarski klub još uvijek kroji igračku slagalicu za nastavak sezone.

“Pregovaramo, razgovaramo, vagamo opcije… Trebali bismo dovesti dva ciljana pojačanja na pozicijama stopera i jedno u ofanzivnom redu. Taj ofanzivac ne mora biti striktno napadač, možda krilo ili polušpic. To je što se tiče prvih 11, a planiramo dovesti i nekoliko mlađih igrača koji bi upotpunili širi kadar. Uglavnom, nećemo mnogo trošiti. Ovdje se uvijek vodi o tome računa da se pokrijemo onoliko koliko nam je jorgan dug, ali da svima primanja budu uredna i redovna, što je preduslov dobre atmosfere u timu, koja nas je dosad krasila”, govori trener Veleža.

Ima jasnu viziju kako bi ekipa trebala izgledati na proljeće.

“Nastavit ćemo gdje smo stali. Mislim da smo kao ekipa dosta napredovali, pogotovo u defanzivom segmentu. Ranije je Velež primao mnogo golova iz kontranapada, sada to više nije slučaj. Ulažemo dosta energije, u tome nam svakako pomaže i činjenica da imamo relativno mladu ekipu. Najstariji igrač je Zvonić sa 28 godina”, potcrtava trener Rođenih.

Raskid ugovora svojevremeno je tražio Muharem Čivić, ali Dudić vjeruje kako će ipak ostati u ekipi.

“Koliko znam, trebao bi doći na prozivku. Istina, tražio je raskid ugovora, ali mislim da se to promijenilo nakon razgovora sa rukovodstvom kluba”.

Velež je polusezonu okončao na četvrtoj poziciji, po drugi put otkako se igra Premijer liga BiH. S obzirom na nešto skromniji kvalitet igračkog kadra u odnosu na konkurenciju, riječ je o svojevrsnom podvigu.

“Znam da su neki iznenađeni našim trenutnim plasmanom. Ja ne mogu reći da sam iznenađen, sjetit ćete se da sam još prije početka prvenstva govorio kako ćemo se nešto pitati u toj borbi za Evropu. Neki su tada podrugljivo komentarisali moju izjavu, vjerujem da im više nije toliko smiješna. Optimista sam i što se tiče nastavka sezone, mada treba imati na umu da je čak sedam ekipa u borbi za izlazak na međunarodnu scenu. Dakle, tu računam i dalje na Tuzla City, koji će sa Husrefom Musemićem sigurno tražiti šansu da se vrati u gornji dio tabele”, zaključuje Feđa Dudić.

fedja dudicfkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI

Max
Gost

Prevara

wpDiscuz