Sport Centar

Dudić: Posušje je pokazalo dva lica, imaju kvalitetne igrače, a jednog sam htio dovesti

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održana konferencija za medije pred duel sa Posušjem u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dudić: Posušje je pokazalo dva lica, imaju kvalitetne igrače, a jednog sam htio dovesti

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održana konferencija za medije pred duel sa Posušjem u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Javnosti se obratio trener Feđa Dudić, koji je istakao da je situacija u ekipi sve bolja, ali da je raspoloženje malo poremetila nova povreda Daniela Avramovskog.

“Vratio se Aničić i bit će na raspolaganju, a tu bi trebao biti i Drobarov. Trako je počeo trenirati, a Avramovski će pauzirati sedam do deset dana. Znamo da mu je jako teško i pokušavamo mu na svaki način pomoći da sve prevaziđe. Sa sportske strane mi je žao što nas je Mujakić napustio, ali drago mi je radi njega i kluba”, rekao je Dudić, koji se potom osvrnuo na rivala:

“Ekipa Posušja je pokazala dva lica u ova dva kola, prvo poluvrijeme protiv Veleža koje je bilo odlično, drugo poluvrijeme protiv Veleža gdje nisu bili na nivou, igrali su podređenu ulogu, te druga utakmica protiv Borca. Tu sam očekivao više od njih, a završilo je kako je završilo, zasluženo su izgubili. To je skup jako dobrih pojedinaca, imaju nekoliko kvalitetnih igrača u sredini terena, a Darija Pavkovića sam ja želio dovesti u Velež”, priznao je Dudić.

“Želimo da ponovimo igru, htijenje i zalaganje sa posljednje utakmice sa Koševa i da na kraju odemo svi zadovoljni sa stadiona. Drago mi je da se nekoliko dana nakon utakmice sa Slogom priča još o tom susretu, ljudi su to prepoznali i daju nam satisfakciju da nastavimo raditi. Pozivam ih da dođu na Koševo u što većem broju, rekao sam jednu rečenicu koju su oni iskoristili da pozovu ljude na Koševo, dolazak na stadion treba da bude brend, da to njegujemo svi zajedno i onda ćemo imati maksimalnu i veliku podršku u svakoj utakmici”, dodao je strateg bordo tima.

Potvrdio je i da će ovo biti posljednja utakmica na Koševu prije rekonstrukcije terena.

“Želimo da se oprostimo sa dobrom posjetom i dobrim navijanjem, a mi na terenu ćemo se potruditi da svi odu zadovoljni kući. Naša utakmica sa Tuzla Cityjem će biti u srijedu u Zenici u 20 sati, u ponedjeljak kreću radovi na stadionu Asim Ferhatović Hase”, istakao je Dudić.

Utakmica Sarajevo – Posušje igra se u subotu od 21 sat.

fedja dudicfksarajevo
KOMENTARI