Sport Centar

Dudić: Ova utakmica je pun pogodak, ne bi ovako bilo da smo igrali u Butmiru

Sarajevo je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase sa 7:1 deklasiralo ekipu Iskre iz Danilovgrada.

Dudić: Ova utakmica je pun pogodak, ne bi ovako bilo da smo igrali u Butmiru

Sarajevo je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase sa 7:1 deklasiralo ekipu Iskre iz Danilovgrada.

Bio je to prvi meč na klupi bordo tima za Feđu Dudića, koji je poslije istog održao konferenciju za medije.

“Moram reći da je ova utakmica pun pogodak – utakmica pred Koševom i otvorenim tribinama. Ne bi bilo ovako da smo igrali u Butmiru. Možemo biti zadovoljni načinom na koji Sarajevo igra. Rekao sam i prije par dana da ćemo težiti dobrom posjedu i tranziciji po osvojenoj lopti. Posebno je to bilo vidljivo u prvom dijelu jer su tada igrali igrači koji su tu duže i koji se poznaju”, rekao je Dudić na početku i dodao:

“Imali smo jedan propust u pasu, ali kada igraš ovako rizično moraš biti svjestan da će biti grešaka. Dobro je što u završnicu dolazimo s više igrača, a tako mora biti kada igraš visok presing.”

Ipak, kaže da ova pobjeda i rezultat ne smiju zavarati.

“Ne smije nas ovo zavarati, a vidjećete da Iskra nije bezazlen protivnik jer je ubrzo čekaju mečevi Konferencijske lige. Jedna dobra utakmica za podstrek dalje, ali eurofiji nema mjesta. Kakva euforija, prijateljska je utakmica…“, rekao je Dudić.

U ekipi nije bilo Vlatka Drobarova, Marina Aničića i Daniela Avramovskog.

“Avramovski ima povredu i još nije spreman za utakmicu. Tu povredu vuče od prošle sezone i očekujemo ga tek za 7-10 dana u ozbiljnom treningu. Drobarov radi individualno i tako će biti još 4-5 dana, a kod Aničića smo bili preventivni i on će od prvog sljedećeg treninga raditi s ekipom. Intenzitet treninga kod mene je takav da su osjetili zatezanje, pa nismo željeli da im se danas nešto dogodi”, otkrio je Dudić.

Veliki broj navijača posmatrao je današnju utakmicu, a toliko ih ranije često nije bilo ni na prvenstvenim utakmicama.

“Vidio sam da oni definitivno stalno bodre momke. Kod primljenog gola i greške našeg igrača nisam čuo negodovanje i samo tako možemo rasti. Molim samo za podršku 90 minuta, a onda kad završi utakmica – ako smo zaslužili da nam se zviždi, neka zvižde. Mislim da danas svi zadovoljni mogu otići kući”, istakao je Dudić.

Na pitanje o hemiji u timu, Dudić je odgovorio:

“Hemiju pravi trener. Vidjeli ste danas mnogo borbenosti. Uklizavanja Suljića, Čatakovića, Mulahusejnovića… Tako se pravi atmosfera, a definitivno se i igrači bore za svoje mjesto jer na svakoj poziciji imamo po dva igrača. Možda je neko očekivao imena, ali Sarajevo je prošle sezone imalo imena pa smo vidjeli kako su završili. meni trebaju igrači koji se mogu uklopiti u moj sistem. Ciljano smo ih birali i oni su za BiH dobra imena. Kod mene imena ne igraju, već oni koji zadovoljavaju moje kriterije.”

Najavio je još dolazak novog igrača na poziciji desnog bočnog.

“Imamo još u planu dovesti desnog bočnog. Mislim da će nam se priključiti do kraja sedmice. Mislim da ćemo tako kompletirati tim, eventualno još možda dođe neki golman za rotaciju”, rekao je Dudić.

Priču na konferenciji za medije zaključio je najavom protivnika na pripremama u Sloveniji. Otkrio je da bi jedan od protivnika mogao biti dojučerašnji član Serije A. Riječ je o Veneziji, koja je u prošloj sezoni zauzela posljednje mjesto u elitnom rangu italijanskog fudbala.

“Prvi protivnik je TSC 29. juna. Tražili smo jače protivnike, Slaven Belupo je otkazan jer su željeli da se mi vozimo do Koprivnice. Emir Hadžić mi je spominjao i Veneziju za 5. juli, volio bih da i to bude. Desetog jula će biti generalka na Koševu”, zaključio je Dudić.

fedja dudicfksarajevo
KOMENTARI