Sport Centar

Dudić: Bitan je rezultat, u svakoj gradiš samopouzdanje i pobjednički mentalitet

Sarajevo je danas odigralo pripremnu utakmicu u Sloveniji, u kojoj je rezultatom 1:1 remiziralo s ekipom TSC iz Bačke Topole.

Dudić: Bitan je rezultat, u svakoj gradiš samopouzdanje i pobjednički mentalitet

Sarajevo je danas odigralo pripremnu utakmicu u Sloveniji, u kojoj je rezultatom 1:1 remiziralo s ekipom TSC iz Bačke Topole.

Nakon utakmice izjavu za službenu stranicu je dao trener ekipe Feđa Dudić, koji je bio zadovoljan viđenim.

“Prije svega jedna odlična utakmica, odličan protivnik. Njima je ovo faktički i generalka, pričao sam sa trenerom, njima idući vikend počinje prvenstvo. Oni se danas poslije ove utakmice vraćaju za Srbiju i za vikend će odigrati neku laganu utakmicu. Ovo je za njih bila provjera, i nama se približava prvenstvo ali imamo još sedamnaest dana. Mogu biti jako zadovoljan, jedno 80 posto utakmice da je bilo jako dobro, diktirali smo tempo“, rekao je Dudić.

Naglasio je da je ulazak u utakmicu bio loš.

U prvih petnaest minuta jako loš ulazak u utakmicu, dozvolimo jedan korner, pa loše stanemo na prekidu. U jedno izlasku u presing ne pomjerimo kako treba, iako smo dogovorili da nećemo tako da pomjeramo presing, ostane nam rupa gdje ova ekipa koja jeste jako dobra tehnički, odmah ti iskoristi to. Tako smo i primili gol. Mislim da od toga gola i prvog prekida, bilo sve, što bi se reklo na našoj strani. Dosta šuteva, dosta dobrih intervencija, mislim da je golman odbranio tri ili četiri situacije. Pogotovo mi je žao Dalove šanse, zaista je bila vrhunska“, istakao je Dudić i nastavio:

Bilo je jako dobro, mislim da smo zasluženo izjednačili, poslije toga opet promjena njihovog sistema 3-5-2, gdje ne ogovorimo kako treba, ostavimo rupu u jednoj situaciji. Ali eto Belmin je odlično to odbranio. Hvalim ga ovaj put, u dvije od tri situacije je jako dobro reagovao. Sve u svemu jako dobro, dosta dobro, jer protivnik je puno bolji nego što je bila Iskra. Mi smo radili što smo mi htjeli, vidjela se naša nauma, vidjela se što mi želimo da radimo u jednom visokom intenzitetu odigrana utakmica. Mogu čestitati momcima, bitno je da se ne gubi i u prijateljskim utakmicama, iako govore nije bitan rezultat. Bitan je rezultat u svakoj gradiš samopouzdanje i pobjedničiki mentalitet. Hoćemo svaku utakmicu da pobjedimo i tako ćemo se i postaviti”.

Za kraj je najavio dolazak još čak dva pojačanja u narednim danima.

fedja dudicfksarajevo
KOMENTARI