Sport Centar

Dudić: Dobra utakmica za analizu, odgađanje duela s Tuzla Cityjem bi poremetilo planove

Sarajevo je danas u posljednjoj provjeri u Rogaškoj Slatini poraženo od Celja.

Dudić: Dobra utakmica za analizu, odgađanje duela s Tuzla Cityjem bi poremetilo planove

Sarajevo je danas u posljednjoj provjeri u Rogaškoj Slatini poraženo od Celja.

Slovenački tim slavio je 2:0, a oba gola je postigao nakon prekida, koji su već predugo velika boljka bordo ekipe.

“Nije lijepo izgubiti ni u pripremnoj utakmici. Jedan dobar pokazatelj i dobra utakmica za analizu. Sigurno boli kad primiš dva gola iz prekida i to faktički neometano. Igranje prekida je odgovornost – kad uzmeš igrača pratiš ga do kraja. Bezbolnije je kad se sada to desilo. Celje je čvrsta ekipa i nisu nam dali puno prostora. Sigurni su nazad i izigraju nas i kada smo radili presing. Dobra utakmica za analizu i moramo da popravimo taj način izlaska u presing, kao i stvaranje situacija kad se ekipa povuče na svoju polovinu jer će nas dosta takvih utakmica čekati u Premijer ligi BiH”, rekao je nakon utakmice Feđa Dudić, trener Sarajeva, te dodao:

“Iskreirali smo mi i danas nekoliko dobrih situacija, poništen nam je i gol. Ipak, kvalitet je bio manji u odnosu na meč s TSC-om.”

Drobarov i Musa su danas dobili minutažu.

“Doziramo sve igrače, tako da smo Musi dali 45 minuta. Nije to još onaj Musa zbog čega smo ga doveli. Vlatko je izašao iz povrede i bitno je da je napravio minutažu. Vidi se izostanak s treninga, ali bitno je da je tu i da imamo širinu na svim pozicijama”; rekao je Dudić, a potom odgovorio i na pitanje o izostanku Rifeta Kapića i Ivana Ikića.

“Kapić je dobio jedan udarac na treningu i nismo htjeli rizikovati, a Ikić je iskrenuo zglob i već 4-5 dana nije u punom trenažnom procesu. Očekujemo da se vrati po povratku u Sarajevo. Avramovski će u četvrtak na pregled, a ako bude OK i njega ćemo polako dozirati.”

Sarajevo je sezonu u Premijer ligi trebalo otvoriti 16. jula duelom s Tuzla Cityjem, ali izvjesno je da će taj meč biti odgođen zbog obaveza tima iz Simin Hana u Evropi.

“Sigurno da bi nas to moglo poremetiti. Planirali smo da GOŠK bude generalka, ali sačekat ćemo i nećemo ništa da prejudiciramo. Do subote bi se sve znalo jer ekipe osam dana prije moraju zatražiti odgodu. Tempirali smo formu za prvo kolo, ali eto… Ako bude drugačije snaći ćemo se, ali da remeti planove – remeti”, zaključio je Dudić.

fedja dudicfksarajevo
KOMENTARI