Sport Centar

Domaćin Eurobasketa savladao Poljsku i osvojio treće mjesto

Njemačka je u utakmici za treće mjesto savladala Poljsku sa 82:69.

Domaćin Eurobasketa savladao Poljsku i osvojio treće mjesto

Njemačka je u utakmici za treće mjesto savladala Poljsku sa 82:69.

Početak utakmice donosi sjajnu odbranu obje ekipe, ali je Njemačka bila malo bolja u realizaciji svojih prilika pa je povela nakon uvodnih deset minuta sa 19:14. Domaćin je odigrao odličnu odbranu u drugoj dionici te je dopustio gostima da postignu samo devet poena, ali ni oni nisu uspjeli svoju odbranu nagraditi previše jer su postigli 17 poena. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 36:23.

Poljska se nije predavala, pa je odličnu treću dionicu odigrana i smanjila rezultat na 54:49. Otvaranje posljednje četvrtine donosi igru koš za košem, a onda je Poljska napravila seriju od 5:0 i dolazi do izjednačenja 59:59. Thiemann je zatim pogodio trojku i tako vratio vodstvo Njemačkoj 62:59. Na nešto više od dvije minute do kraja utakmice Njemačka je imala prednost +10 (76:66) i mirno privela utakmicu kraju (82:69), što joj je donijelo treće mjesto na Eurobasketu.

U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili Schroder sa 26 poena i šest asistencija kao i Voigtmann sa 14 poena, dok je u redovima Poljske najefikasniji bio Sokolowski sa 18 poena.

eurobasket 2022njemackapoljska
KOMENTARI