Sport Centar

“Derbi kolo” Premijer lige BiH donijelo i natprosječnu posjetu na bh. stadionima

Iza nas je još jedno kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovo zaista možemo nazvati "derbi kolom", pošto su odigrana čak tri gradska derbija, a uz to su se sastali i Borac i Široki Brijeg, što je također utakmica koja u određenim okolnostima može ponijeti epitet derbija.

“Derbi kolo” Premijer lige BiH donijelo i natprosječnu posjetu na bh. stadionima

Iza nas je još jedno kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovo zaista možemo nazvati “derbi kolom”, pošto su odigrana čak tri gradska derbija, a uz to su se sastali i Borac i Široki Brijeg, što je također utakmica koja u određenim okolnostima može ponijeti epitet derbija.

Oekivano, ove utakmice su privukle više navijača na tribine nego što smo navikli, pa je na šest mečeva prisustvovalo 17.000 navijača.

Najviše ih je bilo na Koševu, gdje je 7.000 gledalaca ispratilo remi Sarajeva i Željezničara, dok je mostarskom derbiju Zrinjskog i Veleža svjedočilo 4.500 navijača.

Dobra posjeta zabilježena je u Banjaluci, gdje se na tribinama Gradskog stadiona okupilo 2.500 zaljubljenika u fudbal, dok je 1.500 navijača bilo i na meču Rudara i Posušja u Prijedoru. Bio je to bitan meč u borbi za opstanak, a završio je bez golova.

Tri stotine manje (1.200) gledalaca bilo je na tuzlanskom derbiju Tuzla Cityja i Slobode (4:1), dok je najslabija posjeta zabilježena u Bijeljini gdje je pobjedu Leotara nad domaćim Radnikom ispratilo 300 gledalaca.

Premijer liga BiH, 30. kolo, posjeta:

Sarajevo – Željezničar 1:1 (7.000 gledalaca)

Zrinjski – Velež 1:1 (4.500 gledalaca)

Tuzla City – Sloboda 4:1 (1.200 gledalaca)

Radnik – Leotar 1:3 (300 gledalaca)

Rudar – Posušje 0:0 (1.500 gledalaca)

Borac – Široki Brijeg 1:1 (2.500 gledalaca)

fkboracfkradnikfkrudarprijedorfksarajevofkslobodafkvelezfkzeljeznicarhskzrinjskituzlacity
KOMENTARI