Sport Centar

Danas se igraju tri meča Premijer lige BiH: Željezničar i Tuzla City na Grbavici

U okviru petog kola Premijer lige BiH, danas na rasporedu su tri utakmice Sloboda - Borac, Posušje - Sloga Meridian i Željezničar - Tuzla City.

Danas se igraju tri meča Premijer lige BiH: Željezničar i Tuzla City na Grbavici

U okviru petog kola Premijer lige BiH, danas na rasporedu su tri utakmice Sloboda – Borac, Posušje – Sloga Meridian i Željezničar – Tuzla City.

Današnje susrete otvara utakmica između Slobode i Boraca. Sloboda je u prošlom kolu remizirala protiv Tuzla Cityja, a prije toga su još samo igrali utakmicu sa Širokom Brijegom koju su izgubili 2:0, te imaju jedan osovojen bod. Borac se nalazi u mini seriji od dvije vezane pobjede i traži nastavak te serije.

Drugi meč se igra na stadionu Mokri Dolac, gdje ekipa Posušja dočekuje novajliju Slogu Meridian. Posušje je iz tri meča osovojilo jedan bod i to u prvom kolu protiv Veleža kada je bilo 1:1. Izgubili su od Borca i Sarajeva. Sloga Meridian je pozitivno iznenanđenje koje je odlično igra iako su doživjeli poraz od Sarajeva, uspjeli su savaladati Leotara sa 4:0 i remizirati sa Borcem 2:2.

Posljednja utakmica dana ujedno i derbi igra se na Grbavici između Željezničara i Tuzla Cityja. Željezničar se želi iskupiti navijačima nakon poraza od Veleža u prošlom kolu, ali sa druge strane ima teškog protivnika koji je u srijedu u zasotaloj utakmici prvog kola PLBiH deklasirao Sarajevo sa 1:5. Grbavica će zsaigurno biti ispunjena, pa nas očekuje odličan meč.

Premijer lige BiH, 5. kolo:

Petak 12. avgust:

Leotar – Velež 1:0

Subota 13. avgust:

17:00 Sloboda – Boraca (Arena Sport)

17:30 Posušje – Sloga Meridian

21:00 Željezničar – Tuzla City (Moja TV)

Nedjelja 13. avgust:

17:30 Igman – Sarajevo (Moja TV)

Odgođeno:

Zrinjski – Široki Brijeg

fkboracfkslobodafkslogafkzeljeznicarhskposusjetuzlacity
KOMENTARI