Sport Centar

Dalić objavio spisao Hrvatske za mečeve Lige nacija, najavio da će odmoriti glavne zvijezde

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić predstavio je popis kandidata za utakmice UEFA-ine Lige nacija, od kojih će se prve dvije igrati u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Dalić objavio spisao Hrvatske za mečeve Lige nacija, najavio da će odmoriti glavne zvijezde

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić predstavio je popis kandidata za utakmice UEFA-ine Lige nacija, od kojih će se prve dvije igrati u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatsku najprije čekaju utakmice na domaćem terenu protiv Austrije u Osijeku, 3. juna i 6. juna protiv Francuske u Splitu. Potom 10. juna gostuju u Danskoj, u Kopenhagenu, a tri dana kasnije u Francuskoj, na pariškom Saint Dennisu.

Nakon čitanja popisa odabranih igrača, Dalić je čestitao zagrebačkom Dinamu na još jednoj osvojenoj tituli prvaka Hrvatske.

Dalić je ocijenio kako su pred reprezentacijom četiri takmičarski zahtjevne utakmice koje će biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali i natjecateljski važne za plasman Hrvatske u Ligi nacija.

Istakao je kako je popis proširen jer se igraju četiri utakmice u deset dana, što je zahtjevno za igrače.

“Zbog povrede defanzivac Dejan Lovren nije na popisu, nakon što pola godine nije igrao”, rekao je Dalić te najavio kako će se reprezentaciji priključiti na ovoj poziciji Josip Šutalo iz mlade selekcije.

“Neće nam biti lako jer imamo dvije utakmice doma koje moramo odigrati punom snagom i dobiti Austriju i Francusku, a naravno da nećemo biti bez šansi ni u Kopenhagenu i Parizu”, izjavio je Dalić.

Naglasio je kako neki od ključnih, ali i najiskusnijih igrača, kao što su Luka Modrić, Ivan Perišić, Joško Gvardiol i Marcelo Brozović neće igrati sve četiri utakmice kako bi se mogli odmoriti i kako bi se isključile opasnosti od povreda.

Selektor Dalić je najavio kako će za prvi susret ipak sastaviti najjaču igračku postavu jer smatra kako je prva utakmica važna zbog daljnje motivacije i samopouzdanja igrača.

Reprezentacija Hrvatske se okuplja u Zagrebu 30. maja gdje će trenirati do 2. juna, kada odlazi u Osijek gdje se dan kasnije igra utakmica s Austrijom.

Popis igrača za četiri utakmice Lige nacija: vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović; obrana: Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta – Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo; veza: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić; napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir i Petar Musa.

Pretpozive su dobili: Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović i Mario Vušković.

hrvatska fudbalska reprezentacijazlatko dalic
KOMENTARI