Sport Centar

Dalić ljut na FIFA-u: Hrvatska zaslužuje poštovanje, nisam htio to komentirati, ali…

Reprezentaciju Hrvatske sutra očekuje novi meč na Svjetskom prvenstvu, a on bi mogao biti i ključni.

Dalić ljut na FIFA-u: Hrvatska zaslužuje poštovanje, nisam htio to komentirati, ali…

Reprezentaciju Hrvatske sutra očekuje novi meč na Svjetskom prvenstvu, a on bi mogao biti i ključni.

Odmjerit će Vatreni snage sa selekcijom Kanade, koja je oduševila u prvom kolu, uprkos porazu od Belgije, koji je bio potpuno nezaslužen.

Konferenciju za medije održao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić, koji se obrušio na FIFA-u jer, kako kaže, nije njegovom timu dala dovoljno poštovanja koje zaslužuje jedan viceprvak svijeta.

To nepoštovanje se, prema Daliću, ogleda u tome što je Hrvatska prvi meč igrala u dnevnom terminu – od 13 sati po lokalnom vremenu, a sutra će na teren od 19h (17 po srednjoevropskom vremenu).

“Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina, što je malo ko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo. Nisam to htio komentirati, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španija, ni Francuska u 13 sati. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt”, rekao je Dalić.

Govorio je i o samoj utakmici protiv Kanade.

“Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 13 sati poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti”, rekao je Dalić, koji nije želio otkriti hoće li napraviti neke promjene u sastavu.

Nemojte me tjerati da kažem tko će započeti od napadača. Imamo četiri napadača koji imaju svoj stil igranja. Prilagodit ćemo se suparniku. Ne vjerujem da ću pogriješiti koga god od njih stavim. Znali smo prvih 11 u Rusiji, sad znamo prvih devet”, istakao je Dalić.

Još je govorio o Kanadi.

Ako budeš u grupi ispred Amerike i Meksika, znači da imaš dobru i kvalitetnu reprezentaciju, i oni su to pokazali protiv Belgije koja im je teško parirala. Puno su trčali, uložili puno energije i truda. Po svemu su zaslužili više od poraza. Puno malih reprezentacija radi iznenađenja.

Nema življenja na staroj slavi i vraćanja u prošlost, ovo je sadašnjost i tu moraš odgovoriti na pravi način. Možda je dobra priča da je SP u tijeku sezone, igrači su došli u pravoj formi i ovo je trkački i igrački dobra utakmica”, zaključio je Dalić.

fifahrvatskasvjetsko prvenstvo u kataruzlatko dalic
KOMENTARI