Sport Centar

Dalić: Ligu nacija bih ujutro otkazao, nije humano da se četiri utakmice igraju u deset dana

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči utakmice s Danskom.

Dalić: Ligu nacija bih ujutro otkazao, nije humano da se četiri utakmice igraju u deset dana

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči utakmice s Danskom.

Bit će to prvo gostovanje Hrvatske u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. U prvom kolu Dalićeva ekipa je izgubila 0:3 od Austrije u Osijeku, dok je u drugom osvojila bod na Poljudu, odigravši 1:1 protiv svjetskih prvaka Francuza.

“Igramo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Igraju agresivno, vratio im se i Eriksen koji je motor momčadi. Pobijedili su u oba gostovanja, mi nismo u toj situaciji, ali to ne umanjuje naše šanse sutra. Ako budemo angažirani kao protiv Francuske, možemo im parirati. Došli smo tu napraviti dobar rezultat“, rekao je hrvatski selektor.

Njihova glavna kvaliteta je ekipa i na to moramo obratiti pažnju, rekao je Dalić.

“Zaista neobična situacija da se nakon odmora opet dođe u reprezentaciju. Teški trenuci u Osijeku pa dobra utakmica protiv Francuske, pa dva gostovanja, malo neugodno i nelagodno. Međutim, moramo pokušati dati sve od sebe i napraviti dobru momčad. Rekao sam i prije da se ne ponavljam da mi Liga nacija ne leži i ujutro bi je otkazao, ali što je tu je.

Nije korektno i humano da se igraju četiri utakmice u deset dana, da ovoliko putujemo i da dečki nemaju odmora. Moramo paziti koga staviti sutra, moramo ganjati rezultat i bodove, ali tako je svima, ne možemo se žaliti, već izvući maksimalno iz ovoga.

Jedva čekam da prođu ove dvije utakmice i da drugačije to gledamo, možda je bilo da se igralo 3+3, nego da to zbijemo u malo. Nemam se pravo žaliti, niti me tko pita oko toga”, rekao je selektor hrvatske reprezentacije koji nije htio otkriti sastav za sutra.

danskahrvatskazlatko dalic
KOMENTARI