Sport Centar

Da li će euroligaški igrači moći igrati u kvalifikacijama: Zakazan sastanak Bodiroge i Zagklisa

Prvi čovjek košarkaške Eurolige Dejan Bodiroga u utorak će biti u Ženevi gdje će razgovarati sa generalnim sekretarom FIBA Andreasom Zagklisom. Glavna tema razgovora će biti FIBA kvalifikacijski 'prozori'.

Da li će euroligaški igrači moći igrati u kvalifikacijama: Zakazan sastanak Bodiroge i Zagklisa

Prvi čovjek košarkaške Eurolige Dejan Bodiroga u utorak će biti u Ženevi gdje će razgovarati sa generalnim sekretarom FIBA Andreasom Zagklisom. Glavna tema razgovora će biti FIBA kvalifikacijski ‘prozori’.

Predsjednik Eurolige u posljednje vrijeme ima baš dosta putovanja. U svakoj euroligaškoj sedmici stiže da posjeti poneku euroligašku ekipu i često je na utakmicama, bio je u Pireju, Beogradu, Istanbulu… U utorak će međutim biti u Ženevi, nedaleko od sjedišta FIBA.

Bit će gost generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa sa kojim će pričati o ‘prozorima’ koje je FIBA napravila prije nekoliko godina kako bi nacionalni timovi igrali kvalifikacije za kontinentalna takmičenja i za Svjetsko prvenstvo.

Očekuje se da Euroliga i FIBA dodatno približe stavove, a jedan mali pomak se desio ove jeseni kada je FIBA pomjerila termine svojih mečeva i oni su se igrali samo u petak i ponedjeljak, a ne tokom četiri dana kako je to do sada bio slučaj.

O ishodu ovog sastanka ovisi i da li će, naprimjer, Džanan Musa moći nastupati za reprezentaciju BiH u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za SP, u februaru naredne godine…

andreas zagklisdejan bodirogafiba
KOMENTARI