Sport Centar

Crvena Zvezda blizu dogovora sa bivšim trenerom Cibone i Amara Gegića

Košarkaški klub Crvena zvezda trebalo bi da imenuje Vladimira Jovanovića za novog trenera u narednim danima, nezvanično saznaje Sport Klub.

Crvena Zvezda blizu dogovora sa bivšim trenerom Cibone i Amara Gegića

Košarkaški klub Crvena zvezda trebalo bi da imenuje Vladimira Jovanovića za novog trenera u narednim danima, nezvanično saznaje Sport Klub.

Jovanović je bez klupskog angažmana od januara ove godine, kada je napustio Cibonu na čijoj klupi je bio 11 mjeseci, ali je trenutno selektor reprezentacije Srbije do 20 godina koju od 16. do 24. jula čeka Evropsko prvenstvo u Podgorici, prenosi Sport Klub.

Na klupi ’crveno-belih’ mladi stručnjak iz Mladenovca će zamijeniti Dejana Radonjića koji je prošle nedjelje potpisao dvogodišnji ugovor sa Panathinaikosom. Crnogorski stručnjak je poslije osvojene triple krune izrazio želju da ostane na klupi Zvezde, međutim, do dogovora o nastavku saradnje nije došlo.

Otkako je Radonjić preuzeo Atinjane, brojna imena su se pominjala kao njegovi mogući nasljednici, između ostalih i Grk Giannis Sferopoulos i Zoran Lukić, koji je početkom nedjelje bio na razgovoru sa Nebojšom Čovićem. Jovanović je u startu bio jedan od kandidata, međutim, prošle nedjelje je za Sport Klub rekao da ga iz redova ’crveno-belih’ još nisu kontaktirali, kao i da mu prija što se dovodi u vezu sa šampionom Srbije i regiona, a da bi volio da se to ostvari.

„Iskreno, drago mi je da me pominju u kontekstu trenera Crvene zvezde, još kada bi se tako nešto ostvarilo. Ljudi pričaju, ali verujte, da nije bilo nikakavih kontakata, niti me je bilo ko zvao. Mislim da je suvišno pričati šta znači za karijeru bilo kog kolege, a ne moju malenkost, kada bi usledio poziv trofejnog kluba“, bila je prva reakcija Jovanovića za Sport Klub.

Prema saznanjima Sport Kluba, ostalo je da se utanače određene pojedinosti prije nego što se saradnja između Crvene zvezde i Jovanovića ozvaniči.

Jovanović je, inače, trenersku karijeru počeo sa 28 godina, kao asistent u FMP Železniku, da bi 2016. preuzeo mladi tim Crvene zvezde. Debi na klupi prvog tima iz Železnika imao je godinu dana kasnije, a na njoj se zadržao tri godine, pre nego što je preuzeo Cibonu.

Ranije tokom dana pojavile su se informacije da je šampion Srbije zainteresovan za Nemanju Nedovića. Prema saznanjima Sport Kluba, ’crveno-bijeli’ su reprezentativcu Srbije ponudili tri i po miliona eura za tri sezone, što je znatno više od onoga što zarađuje trenutno u Panathinaikosu. Međutim, iz redova Atinjana su objavili da Nedović može da napusti klub, ali samo uz obeštećenje od 300.000 eura. Narednih dana se očekuje i rasplet te situacije.

kkcrvenazvezdavladimir jovanovic
KOMENTARI