Sport Centar

Ćosić: Nisam očekivao da će timu biti tako teško da se privikne na Osima, Zvezda nam je pomogla

Dženis Ćosić ljetos je stigao u Fudbalski klub Velež, gdje je preuzeo ulogu tim-menadžera.

Ćosić: Nisam očekivao da će timu biti tako teško da se privikne na Osima, Zvezda nam je pomogla

Dženis Ćosić ljetos je stigao u Fudbalski klub Velež, gdje je preuzeo ulogu tim-menadžera.

Sada je Ćosić, koji je ranije bio pomoćnik Husrefu Musemiću u Sarajevu i Veležu, govorio za zvanični YouTube kanal Veleža o svim izazovima koji su ga dočekali na novoj poziciji.

Za početak je govorio o svojim zaduženjima koja ima kao tim-menadžer.

“Pozicija je izuzetno opširna i zahtjevna, a ono što je posebno zaduženje za mene je sva organizacija prve ekipe, njen odnos s omladinskim pogonom, komunikacija stručnog štaba i Upravnog odbora i rješavanje svih potreba igrača”, opisao je Ćosić na početku.

O dosad učinjenim stvarima na novom poslu, Ćosić je istakao:

“Bio sam ovdje ranije i šef Omladinskog pogona i to mi je bio prvi cilj – da se on približi prvom timu. Uporedo je bio zadatak i adaptacija rada novog stručnog štaba prema prvom timu. Cilj je i da bude jednostavnija i konkretnija komunikacija kad je u pitanju status omladinaca prema prvom timu. Na tome sam posebno radio sa šefom Omladinskog pogona, trenerima i Amarom Osimom. Mislim da smo neke stvari usaglasili i da se to već vidi”.

Potom je govorio o startu sezone u Premijer ligi BiH i prilagođavanju ekipe na rad novog trenera Amara Osima.

“Taj segment je bio jedan od najtežih na koje sam naišao, a nisam ga očekivao toliko. To je jedan od momenata koji je potrošio mnogo energije. Ekipa nam je izuzetno bila u nekon neodređenom stanju i to je bio jedan problem. Prvo se moralo detektirati šta je u pitanju. Razgovarao sam s igračima i stručnim štabom, a tek smo u posljednja četiri kola došli do nekog optimalnog nivoa, koji i dalje nije dobar. Odigrali smo deset ligaških i dvije evropske utakmice i ne možemo biti zadovoljni s ovim dijelom sezone. Možemo samo s četiri zadnje utakmice u kojim smo pokazali kvalitet koji ekipa ima”, rekao je Ćosić i dodao da se mora popraviti igra protiv timova iz “donjeg doma” tabele.

“Od pet ekipa, koje su, drugi dio tabele, nismo uspjeli pobijediti nijednu ekipu. Od Leotara i Sloge smo poraženi, a remizirali smo s Posušjem, Igmanom i Slobodom.”

Na pitanje koja je pozicija cilj Veleža uoči zimske pauze, rekao je da u ovakvoj Premijer ligi BiH pozicija i ne igra veliku ulogu jer je prvenstvo jako izjednačeno.

“Pozicija kao pozicija ovdje očito ne igra veliku ulogu. Cilj je da ostanemo priključeni za prva četiri mjesta i mislim da naša ekipa ima kvalitet da bude u tom rangu. Ono što bih itekako volio, jeste da ostanemo na ovom nivou igre, a s tim će doći i bodovi”, istakao je Ćosić.

Stephane Barou je mladi igrač koji je bio u centru pažnje bh. javnosti nakon dolaska u Velež, pošto je bio optužen za silovanje, ali na kraju je oslobođen tih optužbi i Rođeni su riješili svu potrebnu papirologiju kako bi on mogao nastupati u crvenom dresu.

Ćosić je podrobno objasnio situaciju s igračem iz Obale Slonovače, a otkrio je da je Veležu u ovoj priči pomogla Crvena zvezda.

“Jedan od većih problema je bio s njim. On je tu od zime, ali nastali su određeni problemi oko njegovog statusa u državi. S rješavanjem papirologije smo krenuli krajem juna kad je oslobođen svih optužnica. Mjesec i nešto je bio bez dozvole u državi i to je prvi problem koji smo rješavali. Drugi je da stanovnici Obale Slonovače nemaju mogućnost izlaska u bilo koju zemlju u kojoj ima naša ambasada. Onda smo to riješili preko Srbije uz pomoć Crvene zvezde, koja nam je poslala potrebnu papirologiju da bi dobili vizu za ulazak u Srbiju, a nakon toga smo riješili vizu za povratak u BiH. U ovom momentu je Barou spreman za meč s Posušjem”, istakao je Ćosić.

Cijeli intervju pogledajte OVDJE!

amar osimdzenis cosicfkcrvenazvezdafkvelezstephane barou
KOMENTARI