Sport Centar

Červar o neobičnim uslovima na SP u Egiptu: Vidim oklopna vozila, kao da idemo u rat

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra u 18 sati u Borg El Arabu protiv Japana igra utakmicu 1. kola grupe C Svjetskog prvenstva u Egiptu (prenos na kanalu Arena Sport 2).

Červar o neobičnim uslovima na SP u Egiptu: Vidim oklopna vozila, kao da idemo u rat

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra u 18 sati u Borg El Arabu protiv Japana igra utakmicu 1. kola grupe C Svjetskog prvenstva u Egiptu (prenos na kanalu Arena Sport 2).

Na današnjoj online press-konferenciji u Aleksandriji medijima se obratio hrvatski selektor Lino Červar.

Na početku se osvrnuo na neobične uvjete koji su dočekali njega i igrače u Egiptu. Fizioterapeut reprezentacije je na Facebooku objavio video na kojem se ispred autobusa reprezentacije vidi terenac s maskiranim specijalcima.

“Što da vam kažem o organizaciji… Kad idemo na trening, vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat. Složeno je jako. Nikad nisam bio na ovako velikom natjecanju na kojem se moraš toliko snalaziti. Nije nam lako, teško je to sad oslikati vama, kako se osjećaš, kako se bojiš da se nešto dogodi. Teško je, ali drago mi je da se i dečki prilagođavaju. Jedva čekam da počnu utakmice i nadam se da će taj sportski dio razbiti takav oprez i bit ćemo slobodni”, rekao je Červar.

Hrvatska je protiv Japana veliki favorit iako izbornik, kao i uvijek, upozorava na “maksimalnu mobilizaciju”. Červar još ne zna na koje igrače će moći računati za Japan i čitav prvi krug, a dileme će riješiti nakon večerašnjeg treninga.

“Imamo tri upitnika. Šego se tek priključio, imamo problem s Karačićem i Cindrićem. Nakon današnjeg treninga, zadnjeg uoči utakmice, objavit ćemo 16 igrača koji će igrati sutra protiv Japana. Sad vam ne mogu reći sastav. Četvorica će morati otpasti. Ono što je izvjesno je da neće nastupiti Karačić i najvjerojatnije Šego. Ne smijemo si dozvoliti luksuz da mislimo da će biti lako protiv Japana. Oni su momčad koja se diže i koja je domaćin Olimpijskih igara. Vidi se da izbornik ima više okupljanja, da su uigraniji. Napravili su puno problema Egiptu u prijateljskoj utakmici i sigurno neće biti lako. Moramo se maksimalno mobilizirati i igrači to znaju. Jako su pokretljivi, nije ih lako probiti i imaju dobru tranziciju. Kaznit će svaku našu pogrešku na koje moramo paziti. Igraju i 6-0 obranu, ali najveća kvaliteta im je velika pokretljivost i brzina”, kazao je izbornik.

Hrvatska će, kao i sve ostale reprezentacije, igrati bez publike. Za gledaoce i igrače to će biti vrlo čudno, ali Červar vidi i pozitivne strane u takvoj atmosferi.

“Momčadski duh će sigurno pomoći u ovoj čudnoj situaciji u kojoj igramo. Publike neće biti, ali moći ću lakše komunicirati s igračima jer se neću morati nadglasavati. Klupa će biti puno homogeniziranija i moći će motivacijom puno više pomoći i to je jako dobro“, rekao je Červar i komentirao činjenicu da je Hrvatska u uskom krugu favorita:

“Ovo je posebno prvenstvo na kojemu može iskočiti neka reprezentacija koja nije među favoritima. Nitko se od nas nije našao u ovoj situaciji. Da ne govorimo o složenosti priprema i svim problemima koji su bili. Pitanje je kako su se svi uopće pripremali i nešto predviđati je nezahvalno. Moramo se spustiti na zemlju. Ne bismo trebali opterećivati igrače s time da su nekakvi favoriti na ovom turniru”, zaključio je Červar.

lino cervar
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
ugrozeni cak i u Egiptu?;)
Gost
ugrozeni cak i u Egiptu?;)

koji debil

wpDiscuz