Sport Centar

Čelnici Partizana otputovali u Belgiju kako bi ubrzali transfer Cimirota

Reprezentativac Bosne i Hercegovine sa srpskim pasošem ima dobru volju da obuče crno-bijeli dres, ali će do zaključivanja transfera, pored angažovanja i dobre volje, biti potreni i "živci", ali i da se slože neke kockice.

Čelnici Partizana otputovali u Belgiju kako bi ubrzali transfer Cimirota

Reprezentativac Bosne i Hercegovine sa srpskim pasošem ima dobru volju da obuče crno-bijeli dres, ali će do zaključivanja transfera, pored angažovanja i dobre volje, biti potreni i “živci”, ali i da se slože neke kockice.

Činjenica da sam Cimerot želi u Partizan u velikoj meri olakšava i manevre kluba iz Humske, koji je još protekle sedmice poslao zvaničnu ponudu Standardu za defanzivnog vezistu. Tim povodom će u toku današnjeg dana, najkasnije sutra i sam fudbaler razgovarati sa čelnicima velikana iz Liježa, kako i “pogurao” realizaciju, uz asistenciju agenta Miroslava Stevića i generalnog direktora Partizana Miloša Vazure, koji su maksimalno angažovani po tom pitanju, prenosi Telegraf.rs.

Još jedna dobra okolnost je na strani crno-bijelih jeste da Cimirotu važeći ugovor sa Standardom ističe narednog ljeta, a kako je jesenja polusezone skraćena zbog Svjetskog prvenstva u Kataru i trajat će do početka novembra, biće to i posljednja prilika za Belgijance da nešto zarade, jer za tri mjeseca će igrač praktično biti u mogućnosti da pregovara sa bilo kojim klubom i potpiše predugovor, kasnije ode i kao slobodan.

Postoji i jedna otežavajuća okolost u cijeloj priči i to je, pak, činjenica da je trener Standarda – Ronny Deilla protiv prodaje Cimirota. Međutim, dobra strana i u tome po crno-bijele i igrača je fakat da je klub iz Liježa promenio cijelu vlasničku strukturu. Pa i sportski sektor u sklopu svega navedenog, te će glas norveškog stručnjaka teško imati mnogo uticaja, tim prije što u Standardu planiraju podmlađivanje kadra i veći fokus kao ekonomskoj sekvenci u budućnosti.

gojko cimirotpartizan
KOMENTARI