Sport Centar

Brekalo se nakon sjajne sezone oprostio od Torina, mogao bi potpisati za velikana

Josip Brekalo ovu je sezonu proveo na posudbi u Torinu, koji je imao priliku otkupiti njegov ugovor za 11 miliona eura.

Brekalo se nakon sjajne sezone oprostio od Torina, mogao bi potpisati za velikana

Josip Brekalo ovu je sezonu proveo na posudbi u Torinu, koji je imao priliku otkupiti njegov ugovor za 11 miliona eura.

Ipak, to se nije desilo, a Brekalo se objavom na društvenim mrežama oprostio od ovog italijanskog kluba.

U protekloj sezoni je lijevokrilni hrvatski fudbaler odigrao 32 utakmice za Torino u Seriji A, postigao je 7 golova i upisao 2 asistencije, te je na sebe tako privukao pažnju brojnih timova.

“Zahvaljujem svima na prekrasnoj sezoni i na ovih divnih i intenzivnih devet mjeseci provedenih u Torinu. Zahvalan sam na podršci svakog trenutka ove divne avanture, zauvijek će biti u mojim mislima i srcu. Dao sam sve od sebe za uspjeh Torina, jer nošenje dresa Torina je velika čast i odgovornost. Putevi nam se razdvajaju, ali donio sam odluku”, napisao je Brekalo na Instagramu.

Italijanski mediji u isto vrijeme počinju špekulirati o njegovom transferu u Milan, koji ga navodno želi dovesti predstojećeg ljetnog prelaznog roka.

Inače, iz Torina su istakli da su Brekala željeli zadržati, ali da je on već prije nekoliko mjeseci rekao da ne želi ostati.

“Imali smo više sastanaka s igračem, njegovim menadžerom i ocem. Prije nekoliko mjeseci rekao nam je da ne želi ostati u Torinu. Žao nam je jer je Brekalo dobro igrao. Bili smo spremni investirati u taj važni transfer. Prošle sedmice smo još jednom pokušali, ali on ima svoj stav i mi to moramo poštovati. Torino želi igrače koji su spremni oznojiti se za naš dres i mahati našom zastavom”, izjavio je direktor Torina Davide Vagnati.

Naravno, Brekalo je ponikao u Dinamu iz Zagreba, a u Wolfsburg je prešao 2016. godine, kao 16-godišnjak za 10 miliona eura.

Sada će se Brekalo vratiti u Wolfsburg, a ostaje da vidimo je li transfer u slavni Milan, vjerovatno budućeg prvaka Italije, naredni potez sjajnog fudbalera.

josip brekalomilantorino
KOMENTARI