Sport Centar

Braća zaratila: Problemi u reprezentaciji Poljske pred Eurobasket

Poljski košarkaš Marsel Ponitka optužio je rođenog brata Mateuša da ga je izbacio sa spiska reprezentacije Poljske za predstojeći Eurobasket, od 1. do 18. septembra.

Braća zaratila: Problemi u reprezentaciji Poljske pred Eurobasket

Poljski košarkaš Marsel Ponitka optužio je rođenog brata Mateusza da ga je izbacio sa spiska reprezentacije Poljske za predstojeći Eurobasket, od 1. do 18. septembra.

Mlađi od braće Ponitka nada se da će se i njegov brat Mateusz, koji je kapiten selekcije Poljske, oglasiti po ovom pitanju, prenosi Glas Srpske.

“Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želio da me prihvati u timu”, izjavio je za TVP Sport Marsel Ponitka, koji se nije našao na širem spisku kandidata za EP.

“Ako se Mateusz oseća ugroženo, bolje je da lijepo sjednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara. Volio bih da se Mateusz ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju za dobrobit cijele zajednice, da jednom zauvijek prekinu spekulacije”, rekao je Marsel Ponitka.

Rat između braće Ponitka očigledno nije od jučer, pa je tako selektor košarkaške reprezentacije Poljske, Hrvat Igor Miličić, u novembru 2021. izjavio da na Mateusz računa, a da Marsel mora da se dokazuje.

“Mateusz će sigurno biti u timu. Marsel mora da se bori za svoje mesto. Ako zasluži, igraće. Očekujem to”, izjavio je tada Miličić.

Mateuš Ponitka je bio na udaru bivšeg poljskog NBA asa Marcina Gortata, jer se vratio Sankt Peterburg i igrao za Zenit, uprkos ratu koji je Rusija započela u Ukrajini.

Gortat je tada izjavio da je sramota što je Ponitka kapiten reprezentacije Poljske.

Poljska se nalazi u grupi D zajedno sa Srbijom, Češkom, Finskom, Izraelom i Nizozemskom.

kosarkaska reprezentacija poljske
KOMENTARI