Sport Centar

Bolić: Pobjeda nad Finskom došla je u pravi čas, momci su pokazali karakter

Nogometna selekcija BiH sinoć je u Zenici na stadionu Bilino polje, u okviru 4. kola grupe 3 Lige B Lige nacija, bila bolja od Finske.

Bolić: Pobjeda nad Finskom došla je u pravi čas, momci su pokazali karakter

Nogometna selekcija BiH sinoć je u Zenici na stadionu Bilino polje, u okviru 4. kola grupe 3 Lige B Lige nacija, bila bolja od Finske.

Utakmica je završena pobjedom Zmajeva 3:2, a izabranici Ivaala Peteva slavili su golovima Džeke (dva) i Pjanića. Ovaj trijumf ostavio nas je na prvom mjestu u grupi, a do kraja nam ostaje domaćinstvo Crnoj Gori, te gostovanje Rumuniji, pa je jasno da su Zmajevi u odličnoj poziciji da osvoje prvo mjesto.

Utakmicu je ispratio i jedan od najboljih golgetera koje je ova zemlja imala, Elvir Bolić, a u razgovoru za portal Avaza istakao je kako je osam bodova nakon četiri meča, kad se sve sabere i oduzme, dobar posao.

U ovom trenutnom stanju mislim da je pobjeda došla u pravi čas. Pogotovo je bitna pobjeda radi samopouzdanja. Nekad, naravno, treba imati i sreću. Momci su pokazali karakter, bilo je nekog rada i treba stati iza njih i nadam se da će naredne utakmice dati kvalitet koji će imati kontinuitet i koji će se pokazivati iz utakmice u utakmicu“, kaže Bolić.

Veliki problemi evidentni su u našoj zadnjoj liniji gdje su sinoć stoperski par Ahmedhodžić – Hadžikadunić u nekoliko navrata jako loše reagovali, a sigurno da se razlog takvog nastupa može, između ostalog, pronaći i u njihovom neiskustvu, ali i umoru s obzirom na napornu sezonu koju imaju iza sebe.

Upravo zbog njih dvojice važno je da smo pobijedili jer bi u slučaju poraza veliko breme na njih palo, a mladi su fudbaleri i tek treba da dokažu da vrijede. Sigurno da treba raditi na tim greškama jer smo dali previše pozicija Fincima za postizanje gola“, smatra Elvir.

Našu grupu Elvir smatra izuzetno nezgodnom s protivnicima koji nisu nimalo naivni.

“Kad ih gledaš to nisu atraktivne ekipe, ali smo imali mnogo problema s Fincima i Crnogorcima. Grupe je teška, ali najbitnije je da mi sami odlučujemo o sebi“, zaključio je Bolić.

elvir bolic
KOMENTARI