Sport Centar

Blijeda utakmice bez pravih prilika, Njegomirović podijelio čak četiri žuta kartona

Tuzla City i Sloboda u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH igraju svoju utakmicu bez golova za sada.

Blijeda utakmice bez pravih prilika, Njegomirović podijelio čak četiri žuta kartona

Tuzla City i Sloboda u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH igraju svoju utakmicu bez golova za sada.

Loš početak utakmice za obje ekipe, bez prave prilike i bez ideje. Prvu priliku na utakmici su imali domaći, kada je Eleuoet prošoa po desnoj strani, a zatim je oboren od strane Kurtalića koji je čak zaradio i žuti karton. Mišić je šutirao iz prekida direktno, ali odobrana Slobode je dobro reagovala i loptu je izbacila u korner.

Sedam minuta poslije Nukić je povukao kontranapad, dodao Mišići koji je kroz noge provukao loptu igraču Slobode, ušao u šesnaesterac i gdje je i oboren, sudija Njegomirović se nije oglasio iako su iz ekipe Tuzla Cityja tražili najstrožu kaznu. Karjašević je minut poslije oborio Delića, koji mu je oduzeo loptu prije toga, nakon čega je dobio žuti karton.

Erić je bio siguran u 24. minuti nakon pokušaja Čelikovića. Eleouet je zadavao mnogo problema Slobodi po desnoj strani, nakon jednog od svojih prodora Jusić je izbio loptu u korner, a nakon čega je došlo do fizičkog i verbalnog sukoba igrača, ali bez većih posljedica za obje ekipe.

Prvu priliku je Sloboda imala u 27. minuti kada je Kuzmanović vema loše šutirao sa dvadesetak metara od gola Fejzića. Igrao se 31. minut kada je Šukilović na lijevoj strani oborio Delića, Maksimović je uputio odličan udarac, ali je Jusić veoma loše šutirao glavom.

U 33. minuti novi žuti karton ovaj put za Čelikovića, veoma grubo se igralo na obje strane, sa dosta prekšaja.Petovminuta poslije novi žuti karton ovaj put je Delić izgubio loptu na sredini terena, Mišić je oduzeo i krenuo i kontra napada, kada ga je Delić povukao za dres i oborio na travnjak, sudija Njegomirović je opravdano pokazao žuti karton.

fkslobodatuzlacity
KOMENTARI