Sport Centar

Bivši selektor BiH nakon uspješnog debija na klupi Zvezde: Ovo nije socijalna ustanova

Era Crvene zvezde sa Duškom Ivanovićem na klupi je počela uspešno. Savladan je Asvel u osmom kolu Eurolige, ali nije sve išlo glatko.

Bivši selektor BiH nakon uspješnog debija na klupi Zvezde: Ovo nije socijalna ustanova

Era Crvene zvezde sa Duškom Ivanovićem na klupi je počela uspešno. Savladan je Asvel u osmom kolu Eurolige, ali nije sve išlo glatko.

Poslije izvanrednog prvog poluvremena, uslijedio je veliki pad crveno-bijelih o kojem je bivši selektor BiH otvoreno pričao bez dlake na jeziku.

“Vidio sam da su pojedini igrači pali mentalno kada je protivnik pogodio neke daleke trojke. E, to ne smije da se dešava nikada! Ne govorim o pogođenim šutevima protivnika, to se uvijek dešava, međutim, nikako ne smijemo mentalno da padamo i da prestajemo da vjerujemo u pobedu. Vidio sam igrače koji nisu vjerovali u pobjedu. Na kraju sam našao petorku igrača koji su vjerovali. Ovi koji su bili na terenu su igrali dobro, zato su i bili na terenu”, rekao je novi trener Zvezde i nastavio u istom tonu:

“Prije nego što sam došao, gledao sam utakmice, vidio sam da su momci čvrsti. Fizički su čvrsti. Ima igrača koji su i mentalno čvrsti, a ima i igrača koji su meki mentalno. Svaka ekipa u Euroligi može da pobjedi bilo koga, uz eventualno poneki izuzetak, ali generalno svi umiju da igraju, razlika se pravi u mentalnoj čvrstini. Zato vjerujem u sopstveni rad, a verujem i u igrače koje imam i pred kojima je veliki rad. Teško je podići samopouzdanje i promijeniti karakter, ali vremenom i radom sve se može. Vjera je najbitnija, treba vjerovati igraču i kada pogađa i kada griješi”.

Upitan je iskusni stručnjak da li će nastaviti da koristi svih 12 igrača kao što je to bio slučaj protiv Asvela.

“Ovo nije socijalna ustanova da bih nekome udovoljavao. Sve će zavisiti od protivnika i situacije na terenu”.

Nema dileme da slijedi žestok rad.

“Moramo u puno segmenata da radimo. Imamo velike ciljeve, jedan ili dva segmenta nisu dovoljna za titule. Strašno puno stvari treba da se radi. Neki igrači moraju puno više da daju nego što daju sada”.

Upitan je bio i o eventualnim pojačanjima.

“Sada imamo ovo. Do daljeg moraju da izdrže. Kada ima ekipu, vjerujem da može da se poboljša radom ili nekim promjenama”.

dusko ivanovickkcrvenazvezda
KOMENTARI