Sport Centar

Bivši ruski reprezentativac: Hvala igračima Zvezde, Jasikevičius za mene više ne postoji

Bivši košarkaš reprezentacije Rusije Vitalij Nosov zahvalio se košarkašima Crvene zvezde na odluci da pred utakmicu sa Žalgirisom ne drže ukrajinsku zastavu s natpisom "Zaustavite rat".

Bivši ruski reprezentativac: Hvala igračima Zvezde, Jasikevičius za mene više ne postoji

Bivši košarkaš reprezentacije Rusije Vitalij Nosov zahvalio se košarkašima Crvene zvezde na odluci da pred utakmicu sa Žalgirisom ne drže ukrajinsku zastavu s natpisom “Zaustavite rat”.

Nosov, koji s Rusima ima dva srebra na SP 1994. i 1998. godine, dao je intervju za ruske medije. Osim što je zahvalio Zvezdašima, žestoko je napao Šarunasa Jasikevičiusa.

“Šarunas Jasikevičius je loše govorio o Rusiji i rekao da ne želi gledati naše klubove u Euroligi. Nakon tih riječi on za mene više ne postoji. Srbi će uvijek biti uz Rusiju. I veliko hvala igračima Crvene zvezde, koji nisu pratili vodstvo “divnih” organizatora“, rekao je Nosov pa dodao:

“U svakom slučaju, politika se ne bi trebalo ticati košarkaša. Oni nisu odgovorni za odluke koje donose državne vlasti. Svi znaju da sport treba biti van politike, ali sada je sve otišlo predaleko i ljudi zbog toga pate.”

kkcrvenazvezdavitalij nosov
KOMENTARI