Sport Centar

Bh. odbojkaši i odbojkašice saznali rivale u Zlatnoj i Srebrenoj ligi: Zmajicama opet težak zadatak

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je saznala protivnike u CEV Zlatnoj ligi za 2022. godinu.

Bh. odbojkaši i odbojkašice saznali rivale u Zlatnoj i Srebrenoj ligi: Zmajicama opet  težak zadatak

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je saznala protivnike u CEV Zlatnoj ligi za 2022. godinu.

Naše Zmajice ponovo su se našle u najtežoj mogućoj grupi gdje će se sastati sa starim poznanicima Francuskom, od koje su poražene na prethodnom Evropskom prvenstvu, Španijom sa kojom su se susrele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrano 2019-te godine te sa reprezentacijom Bugarske koja je osvojila Zlatnu ligu ove godine.

Jasno je da je pred našim odbojkašicama težak zadatak.

Izdanje CEV Zlatne lige za 2022. godinu će se odigrati od 25. maja do 26. juna iduće godine dok će Final four biti odigran nakon završetka grupne faze u Ukrajini.

Protivnike u CEV Srebrenoj ligi saznala je i muška odbojkaška reprezentacija BiH. Ona će nakon dvije godine igrati CEV Srebrenu ligu, a u grupnoj fazi će se sastati sa reprezentacijama Sjeverne Makedonije, Rumunije i Albanije.

Izdanje CEV Srebrene lige za muškarce 2022. godine će se igrati u periodu od 25. maja do 12. juna nakon ćega slijedi Final four koji će izboriti prve dvije reprezentacije iz dvije grupe.

odbojkaska reprezentacija bihzenska odbojkaska reprezentacija bih
KOMENTARI