Sport Centar

Beganović: Sigurno je da mogu i moram bolje, znamo za koji klub igramo

U Željezničaru sigurno ne mogu biti zadovoljni izdanjem u posljednjoj utakmici protiv Veleža u Gabeli, gdje su poraženi rezultatom 3:1.

Beganović: Sigurno je da mogu i moram bolje, znamo za koji klub igramo

U Željezničaru sigurno ne mogu biti zadovoljni izdanjem u posljednjoj utakmici protiv Veleža u Gabeli, gdje su poraženi rezultatom 3:1.

Međutim, to je iza njih i već su okrenuti subotnjem duelu s Tuzla Cityjem na Grbavici.

“U Gabeli se desio splet nekih okolnosti gdje smo se uspjeli vratiti početkom drugog poluvremena i onda primiti taj gol koji nas je jednostavno presjekao. Okrećemo se narednoj utakmici na Grbavici pred našim navijačima i želimo se iskupiti za poraz od Veleža”, rekao je Željin napadač Dženis Beganović (26) za Dnevni avaz.

Može se reći da Plavi nisu imali sreće u dosadašnjem dijelu sezone, pogotovo na domaćem terenu, gdje su upisali dva remija protiv Leotara (1:1) i Širokog Brijega (1:1), iako su pokazali bolju igru.

“Vidjeli ste ove utakmice koje smo dosad igrali protiv Leotara i Širokog da smo bili bolji protivnik i da smo sigurno zaslužili više od neriješenog rezultata, ali šta je – tu je. Na nama je da radimo, da se borimo. Znamo za koji klub igramo, da nam je svaka naredna utakmica glavna i da moramo dati svoj maksimum da bi pobijedili”, naglasio je Beganović.

Beganović se ovog ljeta vratio na Grbavicu poslije četiri godine, ali još nije uspio zabiti gol. Nada se da će ga uskoro krenuti.

“Sigurno da može i mora bolje. Na meni je da radim i treniram, a ako Bog da, doći će sve na svoje”, kazao je Beganović.

Željezničar je prošlu sezonu okončao na šestom mjestu, a i u tekuću je ušao sa skromnim ambicijama. Niko ništa ne želi da obećava i radi se u miru.

“Mi idemo iz utakmice u utakmicu. Kao što sam rekao, svaka naredna nam je glavna i ona nam je vodilja kako treba da radimo da bi pobijedili. Svaku utakmicu želimo da pobijedimo i idemo na pobjedu. Tako će i ostati, pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti”, dodao je Beganović.

dzenis beganovicfkzeljeznicar
KOMENTARI