Sport Centar

Baždarević: Puno je tuge kada znaš da odlazi veliki čovjek koji je obilježio živote svih nas

Mehmed Baždarević govorio je o Ivici Osimu uoči komemoracije u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Baždarević: Puno je tuge kada znaš da odlazi veliki čovjek koji je obilježio živote svih nas
FOTO: Baždarević: Bio je predan fudbalu (Foto: FK Željezničar)

Mehmed Baždarević govorio je o Ivici Osimu uoči komemoracije u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Baždarević je kazao da je sa Osimom proveo 14 fudbalskih godina, i nakon toga mnoge godine prijateljstva.

Iako svi znamo da je smrt sastavni dio naših života, puno je emocija i tuge kada znaš da odlazi jedan veliki čovjek koji je obilježio ne samo moj život i karijeru, nego i svih nas. Puno je emocija”, istakao je Baždarević, prenosi N1.

Kazao je po čemu će pamtiti Ivicu Osima.

“Puno je stvari. Onaj njegov prvi dolazak kao trenera je ostalo još uvijek markantno u mojoj glavi. Poslije toga naše prve velike stvari koje smo napravili u fudbalu – finale Kupa, osvajanje turnira u Pekingu. Ostaće zabilježen kao jedan veliki čovjek, stvaralac, onaj koji je volio fudbal. Bio mu je predan, bio mu je odan. Čovjek koji je želio da od nas napravi što je moguće veće fudbalere i ljude”, kazao je neutješni Baždarević.

Na komemoraciji je održao govor:

“Dragi šefe, imam veliku tremu jer je ovo moj prvi govor, a moram ga reći čovjeku sa kojim sam živio 40 godina. Obraćam se u ime moje porodice i ime svih generacija koje su živjele sa Šefom.

On je obilježio naše živote, našeg Želju, ove prostore. Bio je veliki trener, bio je otac, učitelj. Znao je da pomogne, da od nas pravi prave fudbalere i dobre ljude.

Znao je da gradi, da stvori, da pobjeđuje, gubi, ali uvijek sa dostojanstvom. Bio je vizionar ispred svog vremena, jednostavno, imao je klasu.

Želio je da napreduje, učio je, slušao, mijenjao iskustva. Bio je čovjek, veliki otac, suprug, volio je. Znao je da voli. Najviše je volio svoju Asimu.

Fudbal mu je bio vjera. Vjerovao je u ljude, a radovao najobičnijim stvarima. Volio je život, akšamluke.

Rekao mi je da žali za našim životom kada smo mogli više sa Željom i reprezentacijom, tragedijom koja se dogodila na ovim prostorima.

Uvijek je govorio da smo mogli dati više našem Želji, našoj djeci.”

ivica osimmehmed bazdarevic
KOMENTARI