Sport Centar

Argentinski mediji: Reprezentacija bi mogla ostati bez jednog igrača, prijeti mu deportacija

Najveći problem u dosadašnjem dijelu turnira napravio bi haos u reprezentaciji Argentine.

Argentinski mediji: Reprezentacija bi mogla ostati bez jednog igrača, prijeti mu deportacija

Najveći problem u dosadašnjem dijelu turnira napravio bi haos u reprezentaciji Argentine.

Svjetsko prvenstvo u Kataru privlači mnogo pažnje iz svih dijelova svijeta, što posebno važi za ekipe koje su na turnir krenule kao favoriti. Mnogi su baš u Argentini vidjeli najvećeg favorita za titulu, jer Lionel Messi želi da osvoji i Mundijal prije nego što se povuče iz nacionalnog tima. Šanse za to će mu biti značajno smanjene ukoliko se ispostave kao tačni navodi argentinskih medija.

Po njihovim informacijama, Thiago Almada (21) bi mogao da napusti reprezentaciju i da bude deportovan u Argentinu! Šokantne detalje o krilnom fudbaleru koji je naknadno pozvan u nacionalni tim otkrila je advokatica Raquel Hermida Leyenda, koja zastupa drugu stranu u postupku koji se vodi protiv igrača. Ona je već pokrenula postupak pred FIFA organima i traži da se Almada izbaci iz reprezentacije!

Pred argentinskim sudom vodi se postupak protiv krilnog napadača zbog seksualnog zlostavljanja, a advokatica očekuje da mu FIFA zbog toga zabrani nastup na Mundijalu.

“On je usred pandemije organizovao tajnu zabavu u oblasti San Isidro. Pijana djevojka je otišla na prvi sprat sa Thiagom Almadom, a onda se odjednom pojavilo mnogo ljudi da je zlostavljaju. Kada kažem mnogo ljudi, govorim o drugom igraču Veleza po imenu Brizuela, djevojci po imenu Kamila i na kraju o menadžeru po imenu Delvin Akunja”, navodi se u izjavi.

Katar je poznat po veoma strogim pravilima za ulazak u zemlju, ali i veoma niskoj stopi kriminala. Zbog toga se u Argentini nadaju da organizator ovogodišnjeg Mundijala neće trpiti Thiago Almada na svojoj teritoriji i da će uz saradnju sa FIFA donijeti odluku o njegovom slanju nazad u Argentinu.

Postoji mnogo fudbalera kojima je zabranjeno da uđu u Katar, a Almada je tamo i slobodno se šeta. Moji saradnici pokušavaju da dođu do katarskih zvaničnika na pravi način, što je prije moguće“, ispričala je Raquel.

Ukoliko njen plan uspije, Argentinci će u ostatku takmičenja imati jednog igrača manje u timu. Podsjećamo, Almada koji igra za Atlantu u MLS ligi timu je priključen samo tri dana pred početak turnira, umjesto povrijeđenog Joaquin Correa. 

argentinasvjetsko prvenstvo u kataruThiago Almada
KOMENTARI