Sport Centar

Arena Sport i SC tim kola: Bukvić nesavladiv za bordo tim, blistaju mladi igrači Širokog

Arena Sport i redakcija portala SCsport.ba izabrali su idealni tim 17. kola m:tel Premijer lige BiH.

Arena Sport i SC tim kola: Bukvić nesavladiv za bordo tim, blistaju mladi igrači Širokog

Arena Sport i redakcija portala SCsport.ba izabrali su idealni tim 17. kola m:tel Premijer lige BiH.

GOLMAN: Semir Bukvić (Sloboda)

ODBRANA: Moris Valinčić (Široki Brijeg), Amer Dupovac (Igman), Dejan Uzelac (Leotar), Tarik Kapetanović (Sloboda)

VEZNI RED: Di Mateo Lovrić (Široki Brijeg), Eldar Mehmedović (Sloboda), Mahir Karić (Leotar)

NAPAD: Said Husejinović (Sloboda), Ilija Bagarić (Široki Brijeg), Danijel Lukić (Široki Brijeg)

Semir Bukvić (Sloboda) sačuvao je svoju mrežu u duelu protiv Sarajeva. Imao je posla, ali s nekoliko sjajnih intervencija spriječio je fudbalere bordo tima da postignu pogodak.

Moris Valinčić (Široki Brijeg) potvrdio je dobru formu i u visokoj pobjedi svog tima nad Slogom (3:0). Više nego korektan u defanzivnom segmentu, veoma agilan i u napadu, što potvrđuje asistencija za Lovriću za 2:0.

Amer Dupovac (Igman) bio je stub odbrane ekipe iz Konjica u duelu protiv Posušja (0:0). Rutinski je rješavao mnoge neugodne situacije ispred gola Igmana, često na pravom mjestu u pravom trenutku da spriječi protivnika u postizanju gola.

Dejan Uzelac (Leotar) pokazao se kao više nego pristojno pojačanje trebinjskog premijerligaša, koji raste u formi otkako je na klupu stigao Marko Maksimović. Uzelac je i načeo mrežu Tuzla Cityja već u drugoj minuti te tako praktično najavio ubjedljivi trijumf Leotara (4:0).

Tarik Kapetanović (Sloboda) postigao je proteklog vikenda svoj prvijenac na seniorskom nivou. Teško da je mogao izabrati bolji trenutak od pobjede nad Sarajevom. Jako dobar nastup, generalno.

Di Mateo Lovrić (Široki Brijeg) odlično je ordinirao sredinom terena uz Ćavara, a sam sebe i svoju ekipu nagradio je i pogotkom. Još jedan mladi igrač Širokobriježana koji konstantno napreduje uz trenersku palicu Ivice Barbarića.

Eldar Mehmedović (Sloboda) strijelac je prvog gola u meču protiv Sarajeva, koji odškrinuo vrata Tuzlacima do značajne pobjede. Bio je velika prijetnja bordo timu i u ostatku utakmice.

Mahir Karić (Leotar) odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u dresu trebinjskog kluba. Postigao pogodak za 2:0, kasnije majstorski asistirao Čaviću za 4:0. Jedan od igrača koji je obilježio proteklo kolo Premijer lige BiH.

Said Husejinović (Sloboda) očito još uvijek ima dovoljno vještine u nogama. Odigrao je drugo poluvrijeme u duelu protiv bivšeg kluba, to je bilo dovoljno da s nekoliko majstorskih poteza pokaže kako još uvijek nije za oproštaj od igranja. Upisao i asistenciju za pogodak Kapetanovića.

Ilija Bagarić (Široki Brijeg) je servirao pas Lukiću kod prvog gola hercegovačke ekipe, kasnije i sam poentirao za 3:0 protiv Sloge. Rastrčan, prodoran, opasan. Takav je većim dijelom sezone.

Danijel Lukić (Široki Brijeg) usmjerio je domaći tim na Pecari prema ubjedljivom trijumfu, prvi zatresao mrežu Dobojlija. Mladi reprezentativac BiH izrasta u kvalitetnog ofanzivca. Zasada na broju od pet premijerligaških golova ove sezone.

amer dupovacdanijel lukicdejan uzelacdi mateo lovriceldar mehmedovicilija bagaricmahir karicmoris valincicsaid husejinovicsemir bukvictarik kapetanovic
KOMENTARI