Sport Centar

Royal Never Give Up je osvajač MSI turnira u League of Legendsu

Kineska ekipa Royal Never Give Up osvojila je turnir Mid-Season Invitational, još poznatiji i kao MSI, drugi najveći internacionalni turnir u igrici League of Legends. U finalu su bili bolji od južnokorejske ekipe Damwon Kia i to u jako neizvjesnom meču koji je završio rezultatom 3:2.

Royal Never Give Up je osvajač MSI turnira u League of Legendsu

Kineska ekipa Royal Never Give Up osvojila je turnir Mid-Season Invitational, još poznatiji i kao MSI, drugi najveći internacionalni turnir u igrici League of Legends. U finalu su bili bolji od južnokorejske ekipe Damwon Kia i to u jako neizvjesnom meču koji je završio rezultatom 3:2.

Ko sudjeluje na MSI-u?
MSI je turnir koji okuplja najjače ekipe iz svih većih svjetskih regija koje imaju svoja natjecanja u League of Legendsu. Za razliku od Svjetskog prvenstva, na MSI-u pravo nastupa ima samo ekipa koja je bila najjača u proljetnom dijelu natjecanja u svojoj regiji, dok na Svjetskom prvenstvu neke regije mogu poslati i do četiri predstavnika, ovisno o svom ranku. Tako se na ovogodišnjem natjecanju našlo 11 ekipa iz isto toliko regija, dok je ekipa GAM Esports morala odustati od turnira zbog zabrane putovanja u Vijetnamu uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Sistem takmičenja
Originalno je 12 ekipa trebalo biti podijeljeno u tri grupe s po četiri ekipe, a u ovom slučaju je jedna grupa ostala na samo tri sudionika. Iz svake grupe su najbolje dvije ekipe prošle u drugi krug gdje se oformila grupa sa šest ekipa. Od tih šest ekipa, četiri najbolje ekipe su činile polufinale, a zatim su pobjednici igrali u velikom finalu.

Ko su bili favoriti?
Ekipa Damwon Kia slovila je za glavnog favorita za osvajanje MSI-a jer su na ovaj turnir došli kao aktualni svjetski prvaci i jer su južnokorejsko prvenstvo osvojili s lakoćom. Dugo nismo u toj regiji vidjeli takvu dominaciju i zaista su imali pravo nadati se novom međunarodnom trofeju. Prema kladionici Bet 365, druga ekipa na listi favorita bio je kineski Royal Never Give Up jer dolazi iz još snažnije regije koju je osvojio na također vrlo dominantan način. Od ostalih timova koji su imali solidne izglede za osvajanje, na listi favorita su bili još i europski tim MAD Lions te sjevernoamerički Cloud9.

Put do finala
Royal Never Give Up je odigrao savršen prvi krug. U čak osam mečeva koliko su u njemu morali odigrati, upisali su svih osam pobjeda te su u drugi krug prošli kao jedina ekipa bez poraza. Iz njihove skupine dalje je prošao Pentanet, a iz drugih skupina to su bili MAD Lions, PSG Talon, Damwon Kia i Cloud9. U drugom krugu Damwon je bio ekipa koja je dominirala te su bili najbolji u toj fazi. Na drugoj poziciji bio je Royal Never Give Up, a sve je iznenadio PSG Talon koji je uspio izboriti polufinale uz MAD Lionse.

U polufinalu je Royal Never Give Up igrao protiv PSG-a, dok je Damwon igrao protiv MAD Lionsa. Royal Never Give Up je prošao dalje pobjedom od 3-1, dok je Damwon slavio s 3-2.

Finale
Finale je bilo sve čemu su se ljubitelji igrice League of Legends mogli nadati. Vidjeli su ogromnu količinu taktike i nadmudrivanja, a uz to je odigrano maksimalnih pet mapa. Zanimljivo je da su svih pet mapa slavile ekipe koje su se nalazile na plavoj strani, a iz toga je jasno da je Royal Never Give Up imao prednost tako što je igrao na toj strani tri puta. Iako je Damwon prije tog finala bio još jednom blagi favorit prema kladionici 22Bet Hrvatska, nisu uspjeli povezati dva međunarodna turnira u nizu što bi bio fantastičan uspjeh.

league of legendsmsi 2021royal never give up
KOMENTARI

KOMENTARI