Sport Centar

Petrović: Još tri ekipe očekujem u borbi za opstanak, mislim da možemo uspjeti

Fudbaleri Olimpika danas su i zvanično krenuli sa pripremama za proljetnu polusezonu.

Petrović: Još tri ekipe očekujem u borbi za opstanak, mislim da možemo uspjeti

Fudbaleri Olimpika danas su i zvanično krenuli sa pripremama za proljetnu polusezonu.

Slavko Petrović sa svojim saradnicima i članovima uprave obavio je sastanak sa igračima na kojem je pojasnio plan priprema, ali i cilj koji je šzacrtan pred početak polusezone. Nakon završenog sastanka igrači su obavili i prvi trening na terenu centra na Ilidži.

Sa šefom stručnog štaba Vukova sa Otoke smo razgovarali prije prvog treninga, a govorili smo o ambicijama, planu priprema, igračkom kadru i svemu ostalom što je aktuelno u ovom trenutku.

Nakon kraće pauze, nego što je uobičajena kada je naše takmičenje u pitanju, Vukovi se polako okupljaju i kreću sa radom.

“Pauza je sigurno malo kraća nego što je to obično, samo radi ove korone kakav je slučaj bio da imamo dosta utakmica i imaju ti termini za reprezentaciju, tako da se rano kreće i sa prvenstvom. Normalno da je klubovi odrade šest i po nedjelja početak priprema, pa je došao i red na nas”.

Ostavili ste neki plan i program pripremanja igrača, tako da oni i nisu imali baš slobodno vrijeme.

“Igrači su dobili ukupno devet i po dana slobodno gdje nisu smjeli obavljati sportske aktivnosti, da se jednostavno regenerišu, a onda su dobili program po kojem su radili. To im je omogućavalo da kada završe trening, meni mogu poslati te informacije preko Vibera, tako da sam ja u Njemačkoj kontrolisao kompletnu situaciju. Svi igrači su radili te treninge. S jedne strane, to je pohvalno, a sa druge, mi nemamo puno vremena da te osnovne aerobne stvari radimo na početku priprema, tako da tu bazu igrači donijeli na prve pripreme”.

Šta se to promijenilo u igračkom kadru?

“Moje mišljenje je da četiri ekipe ulaze u taj krug ispadanja. Sigurno da smo i mi tu, koji smo momentalno zadnji na tabeli. Pored Krupe, Radnika, ja mislim da će se i Mladost umiješati u to kolo, tako da će dvije ekipe preživjeti, a nadam se da ćemo biti biti ta jedna od ekipa. Mi smo pokušali da jednostavno ekipu pojačamo u određenim segmentina, da imamo neke realne šanse za opstanak. Kod nas je problem ta štoperska pozicija, jer smo imali dva mlada štopera, imali smo jednog štopera Ojdanića koji je momentalno povrijeđen, tako da na toj poziciji tražimo igrača. Mi smo tu blizu jednog dogovora, tako da ne mogu ništa sa sigurnošću reći dok se ugovor ne potpiše. Doveli smo iza špica Čurjurića koji je igrao u Željezničaru i Zrinjskom, koji je ostavio dobar utisak u bh. fudbalu. Ja sam rekao, da bi dobili malo više “kulture” u sredini fudbala, trebaju nam i tu igrači koji su fudbalski dobro potkovani, tako da imamo dva igrača koja su pred potpisom ugovora, u ponedjeljak bi to trebalo da se finalizira, i želja nam je da dovedemo jednog lijevog beka, da konkurencija tu bude jača i bolja. Sada odlaskom golmana Hamzića, sigurno smo u potrazi za golmanom, mada je sada za tu poziciju naći pojačanje jako teško u ovom periodu”.

Kakav je plan i program priprema, do kada se ostaje u Sarajevu i koliko utakmica planirate da odigrate u ovom periodu do početka prvenstva?

“Ja sam planirao, ako to bude moglo da se izvede, jer vidite i sami kakvi su uslovi za trening, da jutros rano krenemo sa radom. Međutim, kroz snijeg koji je napadao, teren još nije očišćen i morali smo sve da prolongiramo za 13 sati. Imamo po planu do 31. januara rad ovdje, imamo taj balon koji je bio pred otvaranje, sigurno je imao dobre uslove, ali sada nam je to poteškoća jedna, tako da ćemo gledati gdje možemo te treninge da odradimo do kraja mjeseca. Predviđeno je da se odigraju dvije utakmice u tom periodu, ja ne volim da gomilam puno utakmica, naročito u fazi gdje se ekipa priprema. Imali bi 30. januara jednu utakmicu, još se ne zna protivnik, a sedam dana prije toga bi bila jedna prijateljska utakmica između naše dvije ekipe. Momentalno je jako teško naći protivnika, jer puno ekipa koje su u nižim rangovima još ne počinju sa pripremama. Na pripremama je planirano ostati od 1. do 12. februara. Prvo je bila planirana Turska, međutim iz nekoliko razloga smo počeli da kontaktiramo određene destinacije ovdje u BiH, ali i u Hrvatskoj, tako da još ne znamo tačno gdje ćemo. Planirano je od 1. do 12., da se ostane i da se odigraju tri utakmica, iako bi se čak išlo u Hrvatsku, možda bi se učestvovalo na turniru u Medulinu. Generalka je završena, igrat će se protiv Zrinjskog u Mostaru, još je ostalo pitanje da li ćemo imati dovoljno igrača da igramo sa dva sastava”.

fkolimpikslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
Mackicmehmed@gmail.com
Gost

Gospodine vama Svaka cast,Ko mislite da ce ispast? Da nece Mozda vas Bivsi klub Ili Mladost… Tesko Petrovicu… Ali plastika netreba da igra u P. Ligi.. Ne mrzim ih niti imaju stadion po propisima uefe niti Imaju.. navijace. Zato uz krupu I Olimpik Abd…

wpDiscuz